Vechtsporten door corona ongekend gestegen in populariteit Nieuws
Nieuws

Vechtsporten door corona ongekend gestegen in populariteit

Vechtsporten door corona ongekend gestegen in populariteit

Het blijkt dat tijdens de coronapandemie de vechtsporten ontzettend gegroeid zijn in populariteit. Een van de aanjagers hiervan zijn vechters als Rico Verhoeven. Maar hoe komt het dat het zo is gegroeid?

Het AD komt vandaag met een uitgebreid artikel waar de vechtsport fans warm van zullen worden. De krant meldt dat wetenschappers er wel een verklaring voor hebben. Het is niet zo ingewikkeld”, zegt klinisch psycholoog en hoogleraar Jan Derksen tegen het AD. ,

,Het stressniveau in onze samenleving gaat al veertig jaar omhoog. Alles gaat maar sneller, onder meer door de ICT-revolutie. Dat maakt dat mensen individualistischer, narcistischer en extraverter worden. En dat irritatie en agressie toenemen. "

He maakt het beest los

,,Daar kwam afgelopen jaar corona nog bij. Er is een optelsom van frustraties en depressie. Onze interne stofzuiger neemt al die emoties tot zich, de zak wordt alsmaar voller. En dan is daar op zaterdagavond zo’n kickbokswedstrijd, waar de agressie werkelijk van afdruipt. Via het zogenoemde projectmechanisme projecteren we onze eigen agressie op die boksers.”

Maar er is meer, zo staan fans gerust midden in de nacht op om hun favoriete vechter te zien strijden. Zoals bij de UFC wedstrijden die veelal vanaf 02:00 in de nacht te zien zijn. In Nederland is dit gratis, terwijl in andere landen betaald moet worden om te kijken. Lees HIER meer…

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/alistair-overeem-40-door-ufc-genadeloos-op-straat-gezet/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws