Vechtsporten voor bejaarden, wel of niet? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vechtsporten voor bejaarden, wel of niet?

Vechtsporten voor bejaarden, wel of niet?

Oudjes ga toch op vechtsport! Vechtsporten voor bejaarden!

 

In veel van de oude vechtsport films spelen de mystiek van de wijze oude meester een hoofdrol. Zeker, de ster van de film is half zijn leeftijd, gespierd en krijgt altijd het meisje, maar de meester kan de student met alleen zijn pink verslaan. De boodschap hier is dat de vechtsport wijsheid de jeugd onderwijst. Zelfs als de student in zijn vijftiger jaren is, kan hij nog steeds een lonende vechtsport training volgen.

Kies wijs, zoals de sprinkhaan

De beste krijgskunst voor iemand ouder dan 50 kan van de stijl afhangen. De meeste stijlen zijn verdeeld in staand en grondtechnieken of worstelen. Opvallende kunsten zoals Muy Thai en Savat maken gebruik van schoppen en stoten. Worstel sporten zoals judo hebben, gooien en klemmen. Kies er een. Er zijn stijlen zoals Mixed Martial Arts die de twee mixen, maar die hebben de neiging om na het trainen langdurig te herstellen. Ze zijn niet ontworpen met oudere volwassenen in gedachten.

Braziliaanse JuJitsu voor grondvesten

Een groot gedeelte bij BJJ wordt besteed aan sparring bij 50 procent intensiteit, zodat u technisch complexe oefeningen en technieken kunt verfijnen. Er zijn minder hoge impactbewegingen dan bij andere worstel sporten, wat zorgt voor minder slijtage op het lichaam. Er zijn technieken met gooien, maar veel scholen richten zich op grondwerk. Belangrijker nog, BJJ ontwikkelt gripsterkte en heupmobiliteit die verslechtert met leeftijd en uitval na de leeftijd van 50 jaar.

Everybody Wing Chun Tonight

Terwijl de Chinese Kung Fu versierd is met sierlijke vormen zoals de Shaolin Five Animal Style, is Wing Chun strak en direct. De meeste stoten zijn openhandig (als bedoeld voor een gesloten vuist) en richten zich op snelheid niet ruw vermogen. Het is ideaal voor mensen boven de 50 jaar die misschien niet de sterke kracht van hun jongere dagen hebben.

Zorg goed voor je lichaam

Vechtsport kan kracht, cardio en mobiliteit verbeteren. Over-training kan echter rampzalige effecten hebben, vooral voor mensen ouder dan 50. Geef jezelf genoeg tijd om te herstellen tussen moeilijke trainingen. Ongeacht de stijl, verdeel je tijd tussen contact sparring en stoot technieken. Als u verliefd wordt op een stijl, wordt u verzocht om lessen vijf dagen per week te nemen. Beperk je voor de eerste twee maanden tot twee tot drie dagen training.

Bekijk ook

China’s gevaarlijkste kickbokser tekent bij ONE Championship

Hij is nu klaar om zijn geweldige carrière voort te zetten

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page