Vechtsportautoriteit reageert op sparrende vechters in gyms Nieuws
Nieuws

Vechtsportautoriteit reageert op sparrende vechters in gyms

Vechtsportautoriteit reageert op sparrende vechters in gyms
Vechtsportautoriteit reageert op sparrende vechters in gyms

Sparren voor volwassen boksers, kickboksers, MMA-vechters en andere vechtsporters verboden sinds de corona lockdown. Ook de nieuw voorgestelde protocollen staan het niet toe na 1 juli.

Na het bekend maken van de opgestelde anti-corona protocollen regende het vragen bij onze redactie. Niet allen vragen maar ook werd er aangegeven niet te snappen dat bekende wedstrijdvechters wel 1 op 1 aan het trainen waren in de sportschool.

Wij namen contact op met de Nederlandse Vechtsportautoriteit (afgekort VA) en stelde deze enkele vragen die via onze mailbox waren binnengekomen.

De vragen aan de Vechtsportautoriteit

  1. Is de Vechtsportautoriteit op de hoogte van 1 op 1 contact in sportscholen?
  2. Wordt er volgens de Vechtsportautoriteit getest op corona bij deze vechters?
  3. Gaat de Vechtsportautoriteit hier actie op ondernemen?
  4. Zo niet wie gaat dan handhaven?

Vrijdag antwoordde de VA met een duidelijke boodschap. "De handhaving van de coronamaatregelen ligt bij de gemeente en politie. De Vechtsportautoriteit heeft niet de opdracht en niet de capaciteit om actief overtredingen op te sporen,"aldus een woordvoerder van de VA.
"

Politie op de stoep

Soms ziet de VA wel wat voorbijkomen, en er zijn mensen aangesproken die zich niet aan de voorschriften hielden. In het geval van een grove schending is een sanctie uitgesproken. Bij herhaalde overtreding kan de sportschool bezoek van de gemeente of politie verwachten. "

"Bovendien loopt een sportschool die zich misdraagt het risico dat het straks geen Keurmerk Vechtsportautoriteit krijgt en wordt uitgesloten van wedstrijden. "

Teugels aantrekken

"De VA doet een sterk beroep op sporters en sportscholen om zich aan de maatregelen te houden. Wie dit niet doet, brengt onze sport in gevaar. Als de overheid namelijk overtredingen ziet, kan het tot de conclusie komen dat de teugels moeten worden aangetrokken, in plaats van losgelaten."

"Dat de sportscholen twee maanden eerder open mogen dan aanvankelijk gepland, en dat we vanaf september weer wedstrijden mogen vechten, komt mede omdat het overgrote deel van de sportscholen zich keurig gedisciplineerd gedraagt. "

Verknal het niet

"De VA zet zich bovendien momenteel in om contacttraining (inclusief sparren en pads) al eerder mogelijk te maken."

" Laten we in de laatste weken niet verslappen, met het risico dat we het krediet verliezen dat we als vechtsport de laatste maanden zo mooi hebben opgebouwd."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws