Vechtsportautoriteit neemt afstand van nekklem discussie – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vechtsportautoriteit neemt afstand van nekklem discussie

Vechtsportautoriteit neemt afstand van nekklem discussie

Hoe te verdedigen tegen een achterwaartse nekklem

Donald Trump verbiedt de nekklem bij de Amerikaanse politie behalve bij levensgevaar mag een agent deze nog inzetten. De nekklem kwam ter discussie na de recentelijk dood van George Floyd.

Woensdag werd bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump een verbod heeft opgelegd. En wel voor het gebruik van de nekklem door de politie. Recentelijk stierf de Afro-Amerikaanse George Floyd doordat een agent met zijn knie hem alle lucht ontnam. Met als gevolg zware rellen en plunderingen.

De nekklem lan beter

In 2015 stierf Mitch Henriquez in Nederland door een ingezette nekklem van een politieagent. De Nederlandse Vechtsportbranche wil de politie trainen deze goed te gebruiken. Zij gaven dinsdag dan ook een demonstratie voor de pers.

Ook was er verbazing dat de Vechtsportbranche deze stap nam, naar verluidt in samenspraak met de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Deze distantieert zich echter en meld onze redactie dat dit een particulier initiatief is.

Afstand

“Het bericht over de nekklem is afkomstig van een individuele sportschoolhouder. En niet van de VA en niet van een organisatie die de branche vertegenwoordigt. Het is dus een particulier initiatief dat buiten ons om genomen is. ” Zegt een woordvoerder van de Vechtsportautoriteit in een mail aan onze redactie op dinsdag.

“De Nederlandse Vechtsportautoriteit is toezichthouder op de vechtsport. En aangezien het vraagstuk van gebruik van de nekklem door de politie niets met sport te maken heeft. Onthouden wij ons van commentaar op de kwestie.”

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page