Vechtsportautoriteit: Kickboksen en MMA explosief gegroeid Nieuws
Nieuws

Vechtsportautoriteit: Kickboksen en MMA explosief gegroeid

Vechtsportautoriteit: Kickboksen en MMA explosief gegroeid
Vechtsportautoriteit: Kickboksen en MMA explosief gegroeid

De Nederlandse Vechtsportautoriteit bestaat anderhalf jaar, er is een jaarverslag uitgebracht met de bevindingen.

"Een veelbewogen eerste anderhalf jaar, waarin veel mooie hoogtepunten bereikt zijn voor de Nederlandse Vechtsportautoriteit en vechtsportsector. Nog nooit deden zoveel mensen in Nederland aan de full contact vechtsporten kickboksen, thaiboksen en MMA als nu bleek uit onderzoek van het RIVM, "zo staat te lezen in het verslag.

Het aantal beoefenaars wordt nu voorzichtig geschat op 65.000 tegenover 50.000 drie jaar geleden (RIVM). Ondanks dat veel sporters nog niet geregistreerd staan bij de officiële sportkoepel. Die 65.000 is nog een veilige inschatting’’, zegt hoofdonderzoeker Agnes Elling.

Toezichthouder

Dit gegeven zorgt ervoor dat toezicht en handhaving vanuit de Vechtsportautoriteit extra noodzakelijk zijn op deze versnipperde sector. De autoriteit staat voor het bereiken en bewaken van een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector. Zij richt zich op kickboksen, muay thaiboksen en Mixed Martial Arts (MMA).

ZIE OOK>> Het jaarverslag van de Vechtsportautoriteit

Er is echter ook veel commentaar vanuit de vechtsport branche, zo zouden mensen met een duister verleden werkzaam zijn als sportschoolhouder of leraar. Dit terwijl een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) noodzakelijk is om werkzaam te zijn. Ook wordt de Vechtsportautoriteit verweten Nederlands vechtsport talent te beperken door de regels voor contact naar het hoofd bij de jeugd.

Mindere kanten

Hierdoor zouden een groot aantal vechters en hun ouders kiezen om in het buitenland te vechten. Ondanks het feit dat nog niet alles gereguleerd of geregeld is, vindt de Vechtsportautoriteit het des te belangrijker om in gezamenlijkheid de vechtsporten te blijven reguleren om zo een goede toekomst voor de sport en haar beoefenaars te verzekeren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws