Sommige vechtsport trainers zijn erger dan ratten Nieuws
Nieuws

Sommige vechtsport trainers zijn erger dan ratten

Sommige vechtsport trainers zijn erger dan ratten

Sommige vechtsport trainers zijn ratten waar is het respect!

Een nogal boute uitspraak misschien, maar deze opmerking eerder gemaakt door een gerenommeerd vechtsport trainer. Hoe vaak gebeurt het niet dat talentvolle vechters ineens weglopen bij de sportschool waar zij met verve trainden en hun talent ontwikkeld werd. In de praktijk blijkt uit een enquête die wij bij Vechtsport-Online.nl laatst hielden onder diverse vechtsport trainers, maar ook vechters dat de loyaliteit vaak ver te zoeken is, en vaak ligt dit aan de vechtsport trainers of gebrek aan loyaliteit van de vechters.

Sommige vechtsport trainers zijn erger dan ratten

Weggekaapt

Zo spraken wij Harry (pseudoniem, want wil graag anoniem blijven), vechtsport trainer uit de omgeving van Rotterdam. Hij vertelde dat hij verrast werd door een telefoontje van een ex vechter uit zijn team. Deze had hem een jaar eerder de rug toe gekeerd, en de rest van zijn team. Reden, een andere aanbieding van een concurrerende sportschool die beloofde voor meer A partijen te kunnen zorgen.

Teleurgesteld en op hangende pootjes terug

De vechter sprak uit dat hij teleurgesteld was en wilde graag terug komen naar zijn oude team. Echter was Harry daar niet zo van gecharmeerd, sterker nog zijn haren gingen overeind staan van het feit dat de vechter zo brutaal durfde te zijn. Het bleek dat de concurrente sportschool zijn belofte niet na kon komen, en de vechter was dus weer op zoek naar een andere kans. Maar Harry weigerde, en de vechter hing boos op.

Dagelijkse praktijk 80% zegt over te stappen

Het verhaal van Harry komt niet zomaar uit de lucht vallen, want uit de enquete bleek dat maar liefst 75% van de vechtsport trainers het okay vond om een vechter helder weg te trekken. Wat de vechters betreft dat was zelf 80% bereidt om over te stappen voor een beter aanbod. Schrijnend of tekenend voor de huidige denkwijze in de vechtsport? Waar is de ouderwetse loyaliteit gebleven en sterker nog het respect aan degene die de vechter in eerste instantie heeft opgeleid tot zijn talenten niveau?

Loyaliteit is zo dun als papier

Dit zegt een andere vechtsport trainer die ook graag anoniem wil blijven, hoe kun je verwachten terug te komen op het nest als je dat hebt lopen bevuilen en je trainer en team hebt laten vallen? Ongelooflijk gewoon. En dat vaak voor een paar grijpstuivers, andere sponsor deal of anders.... Ook speelt vaak de familie en achterban van een vechter een grote rol, afgunst en jaloezie. Maar waarom zou men zich haasten. Als vechter moet je je beseffen dat wellicht de tijd nog niet rijp voor je was bij je huidige sportschool om een stap hoger te komen. Helpt een overstap dan denk je?

Hoe het ook zij de enquete wijst uit dat er best nog wat te doen is aan loyaliteit, wellicht hebt u als bezoeker van onze site nog suggesties? Wij wijden hier graag een artikel aan. Mail ons gerust!

OSU !

Sommige vechtsport trainers zijn erger dan ratten
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws