Home / Nieuws / Vechtsport Taekwondo krijgt overheidssteun in Nederland

Vechtsport Taekwondo krijgt overheidssteun in Nederland

Van 6 t/m 8 oktober vindt de 6e editie van het Taekwondo Kamp Nederland plaats. En jij kunt erbij zijn!

De vechtsport Taekwondo in Nederland kan rekenen op steun van overheid en gemeente instanties.

Vrijdag 10 mei wordt in Almere het derde Regionaal Training Centrum (RTC) Taekwondo geopend, in Den Haag en Eindhoven zijn al degelijke RTC’s gevestigd. De taekwondoka’s kunnen hier hun talent verder ontwikkelen bovenop hun reguliere trainingsschema en zich verder voorbereiden op de (inter)nationale taekwondowedstrijden.

Het RTC Taekwondo is het eerste trainingscentrum voor een budosport in Almere, één van de focussporten van de gemeente. Inmiddels zijn er in de stad zes RTC’s gevestigd om talentvolle sporters vanuit de regio op te leiden. Na de trainingscentra voor badminton, zeilen, windsurfen, handboogschieten en triatlon vormt het RTC Taekwondo een mooie aanvulling.

Regionale functie

Hiermee trekt de bond sporters aan vanuit Flevoland, maar ook bijvoorbeeld Amsterdam, overig Noord-Holland en het Gooi. De bond heeft voor Almere gekozen vanwege de centrale ligging en vanwege het hoge aantal beoefenaars van taekwondo dat daar woont.

Het RTC is een samenwerking tussen Taekwondo Bond Nederland, Provincie Flevoland, Topsport Flevoland, Gemeente Almere en Almere Kenniscentrum Talent.

Bekijk ook

Heftige video: Arnold Schwarzenegger geveld door karatetrap

De Oostenrijks-Amerikaans acteur en politicus, Arnold Schwarzenegger kreeg tijdens een bezoek aan Zuid Afrika een karate trap in zijn rug.

Dood 39-jarige WWE-worstelaar Ashley Massaro raadsel

De oorzaak van Massaro's dood is nog niet bekend, verder onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak is.

Straf voor man UFC-vechter Rachel Ostovich na mishandeling

MMA-vechter Arnold Berdon krijgt een proeftijd voor het mishandelen van zijn vrouw, UFC-vechter Rachel Ostovich.

REGIO NIEUWS UITGELICHT