Vechtsport Taekwondo krijgt overheidssteun in Nederland Nieuws
Nieuws

Vechtsport Taekwondo krijgt overheidssteun in Nederland

Vechtsport Taekwondo krijgt overheidssteun in Nederland
Vechtsport Taekwondo krijgt overheidssteun in Nederland

De vechtsport Taekwondo in Nederland kan rekenen op steun van overheid en gemeente instanties.

Vrijdag 10 mei wordt in Almere het derde Regionaal Training Centrum (RTC) Taekwondo geopend, in Den Haag en Eindhoven zijn al degelijke RTC's gevestigd. De taekwondoka’s kunnen hier hun talent verder ontwikkelen bovenop hun reguliere trainingsschema en zich verder voorbereiden op de (inter)nationale taekwondowedstrijden.

Het RTC Taekwondo is het eerste trainingscentrum voor een budosport in Almere, één van de focussporten van de gemeente. Inmiddels zijn er in de stad zes RTC’s gevestigd om talentvolle sporters vanuit de regio op te leiden. Na de trainingscentra voor badminton, zeilen, windsurfen, handboogschieten en triatlon vormt het RTC Taekwondo een mooie aanvulling.

Regionale functie

Hiermee trekt de bond sporters aan vanuit Flevoland, maar ook bijvoorbeeld Amsterdam, overig Noord-Holland en het Gooi. De bond heeft voor Almere gekozen vanwege de centrale ligging en vanwege het hoge aantal beoefenaars van taekwondo dat daar woont.

Het RTC is een samenwerking tussen Taekwondo Bond Nederland, Provincie Flevoland, Topsport Flevoland, Gemeente Almere en Almere Kenniscentrum Talent.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws