Vechtsport successen nog steeds massaal genegeerd door de pers Nieuws
Nieuws

Vechtsport successen nog steeds massaal genegeerd door de pers

Vechtsport successen nog steeds massaal genegeerd door de pers

Vechtsporten zijn razend populair echter lijkt de pers dit wel te boycotten!

Een juichend Nederland afgelopen weekend want de Oranje leeuwinnen hebben het Europees kampioenschap voetbal gewonnen. Het meisjes en voetbal voor vrouwen werd in een klap op de kaart gezet, er is een lans gebroken etc etc. Bijna iedere krant, TV programma zoals Jinek en consorten braken bijna hun nek om het Oranje team aandacht te geven of aan tafel te krijgen. Massale huldigingen in diverse steden, met als klap op de vuurpijl een rondvaart tocht door grachten van Utrecht. Een complete media hype, totale gekte want wij hebben weer eens wat te vieren. En passant werd wel even gezegd dat men hoopte dat na het behalen van de Europese titel het vrouwen voetbal verdere aandacht krijgt. Nou wij zullen het zien? Ervaring leert dat de pers alleen op dit soort evenementen duikt en dan de kop weer laat hangen, reden veel bezoekers naar hun kranten of sites met als achterliggend doel geld verdienen aan de adverteerders. Wat nou onafhankelijke nieuwsgaring!

Vechtsport successen nog steeds massaal genegeerd door de pers

Maar er zijn meer successen geboekt afgelopen weekend

Waar de pers behalve dan de geijkte nieuwsbronnen aan voorbij zijn gegaan afgelopen weekend is bijvoorbeeld Fight League 7 wat gehouden werd in Marokko, waar een Hamicha Mootje en Tayfun Ozcan successen boekte. Geen krant in Nederland die er over bericht, in Marokko was het voorpagina nieuws, maar de grote kranten alhier verzaken het nieuws te brengen. Afgelopen week spraken wij Luis Tavares een van Nederlands beste Kickboksers en laatstelijk nog verkozen in een enquete van Fightnews (onze media partner) tot favoriete vechter. Luis was in het verleden overgestapt van het voetbal naar vechtsport. Hij vertelde het ook zeer jammer te vinden dat zijn prestaties en die van collega vechtsporters ondergewaardeerd lijken te zijn door de landelijk pers, waarom toch vragen wij ons af.

Vechtsporters als voorbeeld functies

Ook vechtsporters hebben een voorbeeld functie, neem oude rotten in het vak zoals een Ernesto Hoost, Peter Aerts, Ramon Dekker etc jongeren kijken daar net zo tegen op als tegen een Wesley Schneider. Echter kwam de echte erkenning ook pas later voor deze vechters zoals Hoost en Aerts die grote successen boekte in Japan op de K1, voor hun vaak geen grote huldigingen of dagenlang pers aandacht. Jammer want dat zij grote prestaties hebben neergezet en de vechtsport op de kaart hebben gezet moge duidelijk zijn. Ook de nieuwe generatie vechters hebben een functie om de jongeren naar de vechtsporten te krijgen en weg van de straat. Het grappige was dat een van de Nederlandse leeuwinnen vertelde dat zij eerst aan judo deed maar dat de kansen in het voetbal veel malen hoger waren, niet alleen voor de aandacht maar ook de verdiensten. Het is namelijk al jaren een feit dat top vechtsporters en ook de vechters die in lagere klasse vechten onderbetaald zijn. weer een voorbeeld dat vechtsport achter de grote meute in de sport aan moet hinken.

Social media als nieuwsbron

Echter lijkt social media zoals Facebook en twitter de oplossing om vechtsporten onder een groot publiek onder de aandacht te brengen, maar wat zie je dan gebeuren met name op twitter men bericht in het Engels? Aan de ene kant begrijpelijk want men wil een zo breed mogelijk publiek trekken, aan de andere kant onbegrijpelijk, tweet in je moerstaal en ondersteun de Nederlandse vechtsporters. Ook de grotere namen in de Nederlandse vechtsport twittert het liefst in het Engels, begrijpelijk want men wil internationaal doorbreken, maar vergeet de Nederlandse fans niet zou ik zeggen.

Wie krijgt er wel de kans in de landelijke pers?

Partijen als Glory (die zelfs media partner zijn van de Telegraaf) krijgen wel de volle aandacht, echter organisaties als Enfusion, en grotere regionale partijen zie je vaak niet terug in de landelijke pers. Melvin Manhoefs WFL is het wel gelukt door te breken afgelopen periode, maar daar heeft men op de achtergrond veel voor moeten doen. Wordt het niet eens tijd dat de pers wakker wordt en naast het voetbal de vechtsport en haar talenten aandacht geeft!. Wij roepen de pers collega's dan ook op meer nieuws te verzorgen, en als men niet weet hoe dit te doen mogen zijn ons contacten. Meer aandacht voor de vechtport op alle niveaus graag, dank u!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws