Vechtsport sponsors zoeken een hele klus! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vechtsport sponsors zoeken een hele klus!

Vechtsport sponsors zoeken een hele klus!

Het vinden van een sponsor voor vechtsporters is niet zo eenvoudig als het lijkt!

Sponsoren lijken nog steeds niet in de rij te staan voor het ondersteunen van vechtsporters, de bekende grote namen daargelaten natuurlijk. Die hoeven er weinig voor te doen, hoe vaak zien wij geen berichten voorbij komen en vooral op social media van top vechtsporters die hun nieuwe gesponsorde auto, kleding etc graag delen met de wereld en hun fans. Op zich niets mis mee, maar de mindere goden (niet oneerbiedig bedoelt), hebben het een stuk minder makkelijk in het vinden van een goede sponsor.

Het vinden van een sponsor voor vechtsporters is niet zo eenvoudig als het lijkt!

Dat wil ik ook

Wij bezoeken regelmatig vechtsport gala’s, en krijgen dan vaak het verzoek of wij nog geschikte sponsoren weten, ook via mail komen dit soort verzoeken vaak binnen. Een voorbeeld: “Beste Vechtsport Info, mijn naam is M.. (voor dit artikel even anoniem gehouden), ik vecht al geruime tijd als B klasse vechter, en maak binnenkort de overstap naar de A klasse. Nu zoek ik een sponsor die mij wil helpen dit te kunnen doen, ik zag dat Rico Verhoeven een nieuwe sponsor heeft en dat wil ik ook”. Aangezien wij altijd antwoorden op dit soort vragen en mails, stelde wij de simpele vraag; beste M. wat krijgt de sponsor daarvoor terug?”. Vervolgens bleef het antwoord helaas uit.

Verkoop jezelf

Het klinkt heel beladen misschien maar als vechtsporter (en sporters in het algemeen) zal men zichzelf toch echt moeten verkopen, oftewel marketing doen. Want onbekend maakt immers onbemind. Wij kunnen ons zo voorstellen dat men het heel goed doet in de competitie, echter is dit vaak geen garantie tot succes. Je zult naast het winnen van partijen toch echt veel moeten doen om in het spotlicht te komen, en blijven! Natuurlijk zijn er vechtsportwinkels, en groothandels die ook vechtsporters sponsoren die vanaf de C-klasse vechten, en dat is zeker toe te juichen, en heel goed voor de sport. Meestal is dit in materiële zin, zoals handschoenen, beschermers, shirts en zelfs gezonde voeding supplementen. Maar het grote sponsor geld, om onbezorgd te kunnen leven en trainen, dat ligt vaak nog heel ver weg.

Het houdt ook een keer op

Niet alleen wij vragen wat kun je terug kunt doen als vechtsporter voor een sponsor, maar ook de gevraagde ondernemers stellen deze vaak zelf. Als je dan geen goed antwoord hebt is je kans verkeken, simpelweg aangeven u komt dan overal naar voren en wordt bekend, is vaak een dood doener. Immers zijn deze ondernemers en hun zaken alreeds bekend, want waarom loop je er anders binnen. Een ondernemer vertelde ons: “Elke week komt er wel een vechtsporter langs met de vraag om te sponsoren, op zich niets mis mee”. “Echter houdt het ook een keer op, zeker als men geen marketingplan, of strategie heeft”. Natuurlijk verdiend iedereen een kans, maar kom met iets waar wij beiden iets aan hebben”.

Tips en tricks

Wij kunnen ons voorstellen dat je als (beginnend) vechtsporter wellicht wat teneergeslagen kunt zijn als je geen sponsor kunt vinden. Wij hebben daarvoor een simpele oplossing, binnen onze contacten bevinden zich allerlei personen die je kunnen helpen hoe een marketingplan voor jezelf, en een strategie uit te zetten. Bedenk je maar eens waar je naar toe wilt als vechtsporter, blijf je graag amateur of wil je met de profs mee gaan doen? Allerlei vragen die je zomaar kunt verwachten van een sponsor. Wil je meer weten of heb je advies nodig? Mail ons gerust wij zetten je graag op het juiste spoor!

 

 

 

Bekijk ook

Yoel Romero ziet $ 27 miljoen aan zijn neus voorbij gaan

Yoel Romero's financiële meevaller als gevolg van een rechtszaak tegen Goldstar Performance Products kreeg vandaag een nare wending.

Vannacht vecht SEX Cindy, maar overleeft zij de strijd?

Cindy Dandois, staat bekend als dement sexy vechter van België en vannacht staat zij tegenover killer Kayla Harrison

SUKKELS! MMA-gevecht tijdens AEW worstelevenement onder vuur

In de aflevering van AEW Dynamite van vorige week nam Jake Hager het op tegen Wardlow in een MMA regels kooigevecht

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page