Home / Nieuws / Vechtsport pionier en Hall of Famer Hub Alken overleden

Vechtsport pionier en Hall of Famer Hub Alken overleden

Foto: Hub Alken
Treurig nieuws vanuit Limburg, vandaag werd bekend dat vechtsport pionier en Hall of Famer Hub Alken op 75 jarige leeftijd overleden is. Hij werd al geruime tijd geplaagd door een slechte gezondheid.
Hub Alken word gezien als een van de pioniers van de vechtsport in Nederland en was in 1971 de invoerder van het karate in Limburg. Alken heeft vanaf 1971 duizenden leerlingen getraind, velen zagen in hem een vaderfiguur, iedereen had Hub graag. Enkele jaren geleden werd hij geïntroduceerd in de National hall of Fame voor pioniers van de vechtsport.

Vechtsport pionier

In zijn jonge jaren trainde Alken zelf in Duitsland en nam zijn ervaringen mee terug naar Nederland, waar hij in Limburg een sportschool stichtte. Zijn zoon Roger Alken nam enkele jaren geleden het stokje over van zijn vader. Zelf ook een begenadigd karateka zet hij de gym voort in de geest van zijn vader. Een groot vechtsporter en ware pionier is ons ontvallen. OSU!

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT