Vechtsport pionier en Hall of Famer Hub Alken overleden Nieuws
Nieuws

Vechtsport pionier en Hall of Famer Hub Alken overleden

Vechtsport pionier en Hall of Famer Hub Alken overleden
Vechtsport pionier en Hall of Famer Hub Alken overleden

Treurig nieuws vanuit Limburg, vandaag werd bekend dat vechtsport pionier en Hall of Famer Hub Alken op 75 jarige leeftijd overleden is. Hij werd al geruime tijd geplaagd door een slechte gezondheid.

Hub Alken word gezien als een van de pioniers van de vechtsport in Nederland en was in 1971 de invoerder van het karate in Limburg. Alken heeft vanaf 1971 duizenden leerlingen getraind, velen zagen in hem een vaderfiguur, iedereen had Hub graag. Enkele jaren geleden werd hij geïntroduceerd in de National hall of Fame voor pioniers van de vechtsport.

Vechtsport pionier

In zijn jonge jaren trainde Alken zelf in Duitsland en nam zijn ervaringen mee terug naar Nederland, waar hij in Limburg een sportschool stichtte. Zijn zoon Roger Alken nam enkele jaren geleden het stokje over van zijn vader. Zelf ook een begenadigd karateka zet hij de gym voort in de geest van zijn vader. Een groot vechtsporter en ware pionier is ons ontvallen. OSU!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws