Home / Nieuws / Vechtsport organisatie ONE Championship komt naar Europa

Vechtsport organisatie ONE Championship komt naar Europa

De voorbereidingen van de grootste vechtsport organisatie ONE Championship om Europa binnen te vallen zijn in volle gang.

Bronnen melden onze redactie desgevraagd dat ONE Championship een land op het vizier heeft om haar eerste event binnen Europa te houden. Hoe het event er uit zal zien, en of er Nederlandse vechters aan zullen treden is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de coronapandemie.

Alex Engelhardt van de Global Association Of Mixed Martial Arts (GAMMA) weet onze redactie te vertellen dat ONE naar diverse opties kijkt. GAMMA is partner van ONE voor het organiseren van onder andere amateur MMA-events.

Nederlandse topvechters

Deze events worden vaak gescout op potentiële vechters die bij ONE aan de gang kunnen. Ook de ONE President voor Europa Carlo Di Blasi meldt dat de organisatie naar Europa komt. Men houdt nog wel even een slag om de arm. Maar onderhandelingen zijn gaande.

ONE Championship beschikt over een grote stal van Nederlandse topvechters. Deze kunnen nu niet op events in actie komen wegens de reisbeperkingen naar onder andere Azië. Als ONE voet zet op Europese bodem dan is dit geduchte concurrentie voor organisaties zoals GLORY Kickboxing.

Bekijk ook

UFC-ster Tony Ferguson roept hulp in van bokslegende

Tony Ferguson, een van de sterren uit lichtgewicht selectie van de UFC, is altijd op ...

Top Karateka Sammy-Lee Muller opgenomen in de CBME Budo Hall of Fame

Sammy-Lee Muller, Kyokushin Karateka werd deze week aangenaam verrast met zijn opname in de CBME’s ...

Hoodfights in Nederland: ‘We willen gewoon knokken’

Het fenomeen HoodFights is voor ingewijden geen geheim. Het houden van gevechten zonder dat deze ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page