Vechtsport gebruiken als wapen tegen terrorisme en aanslagen! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vechtsport gebruiken als wapen tegen terrorisme en aanslagen!

Vechtsport gebruiken als wapen tegen terrorisme en aanslagen!

Vechtsport gebruiken als wapen tegen terrorisme en aanslagen! Hoe veilig te blijven in het tijdperk van terrorisme en aanslagen!

Dat terrorisme inmiddels deel uit maakt van onze huidige maatschappij is geen understatement. Wekelijks worden wij met de neus op de feiten gedrukt van aanslagen dichtbij huis. Recentelijk de aanslag na het concert van Ariana Grande in Manchester Engeland, een plek waar mensen (kinderen) bijeen kwamen om muziek te luisteren en te ontspannen en wat in een kort ogenblik veranderde in een ongekend bloedbad door een zelfmoord terrorist.

Is er een manier om je überhaupt te weren tegen dit soort onverwachte aanslagen? Vechtsport expert en ex Israëlische veiligheid dienst instructeur werd gevraagd naar zijn mening en tips. Hieronder staan de reacties van Maj. Avi Nardia, een voormalige hand-to-hand combat instructeur voor de Israel Defense Forces Reserve, de Israëlische antiterrorisme-eenheid Yamam en de Israëlische Operational Police Academy. Hij doceert nu de krijgskunst van Kapap, evenals judo, Braziliaans jiu-jitsu en krav maga, in de Verenigde Staten.

Moet de gemiddelde persoon zich zorgen maken over de lone-wolf (eenlingen) terreur aanslagen?

Terreur cellen zoals de bijvoorbeeld de Boston Marathon aanslagplegers destijds die niet verbonden zijn door iets anders dan ideologie zal steeds vaker voor komen. In sommige opzichten, zijn eenzame cellen gevaarlijker dan georganiseerd terrorisme omdat eenzame cellen moeilijk te volgen zijn en te controleren. Hoe meer we jagen op de grote terroristische organisaties, hoe meer ze zich zullen splitsen in kleinere cellen, net zoals het geval was met de drugskartels. En ja dat is een zorgelijke ontwikkeling.

Denkt u dat het internet het voornaamste instrument voor terroristische organisaties is om eenlingen te werven in een deel van de wereld?

Het internet is een belangrijk instrument vandaag voor het werven, het onderwijzen en het verspreiden van terroristische ideologieën over de hele wereld. Het internet kan worden gebruikt om informatie, en het verzamelen van inlichtingen etc, en als een ontmoetingsplaats voor het vinden van anderen met dezelfde ideeën.

Zijn er parallellen tussen de manier waarop zowel terroristen en hoe bendes (love wolves) of leden werven?

Terreurgroepen hebben dezelfde mentaliteit als bendes – het benutten van haat, het verspreiden van woede en het beoefenen van brutaliteit. Terroristen hebben in de praktijk dezelfde indoctrinatie technieken als bendes.

Terwijl high-profile doelen extra beveiliging krijgen, is ook er een verhoogde kans dat soft targets – en burgers – zullen worden aangevallen door eenlingen?

Tegenwoordig zien we zieke mensen die begrijpen dat hoe meer bruut hun methodes, hoe meer hun namen opduiken in de media. Als overheden en gevoelige doelgroepen blijven investeren in meer veiligheid, zullen we meer en meer onafhankelijke terreur aanslagen op soft targets zoals busstations, scholen en op elke plaats die angst zal inboezemen in het publiek zien.

In het licht van dit alles, welke maatregelen kunnen mensen nemen om veilig te blijven?

Wij, de burgers moeten eerst aan dringen op de overheid om minder tolerant ten opzichte van terroristische ideologieën zijn. We moeten ook het publiek en de rechtshandhaving over terroristen en hun terreur cultuur opvoeden. Het lijkt mij dat de mensen te veel tolerantie voor terreur hebben – soms zelfs de politie strenger is op de normale civiele criminelen dan op terroristen die vrij rondlopen onder ons. Men moet hen bestuderen en begrijpen wat terrorisme is voordat we beslissen hoe het te bestrijden. Mensen moeten begrijpen hoe terreur gevoed wordt door de media.

Is er toegenomen bewustzijn van de meest belangrijke voorzorgsmaatregel die een persoon kan nemen?

Bewustwording van alles wat om ons heen is belangrijk, maar het is ook belangrijk dat we onze vrijheid beschermen tegen alomtegenwoordig toezicht en een samenleving waarin iedereen lichtzinnig de politie kan bellen en een persoon gearresteerd kan worden. Beveiliging en bewaking moeten in een afgemeten wijze worden benaderd. We moeten meer zekerheid in de scholen voor onze kinderen eisen. In en om het huis, is het nodig om te studeren en te trainen over terrorismebestrijding. U bent de eerste responder, niet iemand anders, en als zij altijd een beroep zouden doen op iemand anders, zouden ze te laat zijn.

Zou u aanbevelen dat mensen rechtmatig een vuurwapen zouden mogen dragen – ervan uitgaande dat ze een belang hebben en de juiste opleiding hebben gehad?

Het is makkelijker om een ​​wapen te dragen in een broekzak dan bijvoorbeeld een politieagent die er een draagt, dus minder zichtbaar. Dat kan een voordeel zijn als wij ons willen weren, terroristen zien niet dat die wapens aanwezig zijn. Als de meeste gewone burgers vuurwapens zouden dragen, zal het criminaliteit terug dringen en terrorisme. Zwitserland is een voorbeeld van een land waar de meeste burgers eigen vuurwapens hebben, en het is één van de veiligste plaatsen in de wereld.

In Israël moeten vuurwapen eigenaars 50 uur training per jaar doorstaan om een ​​vergunning te voltooien. We hebben veel gevallen gezien waarbij de eerste responders gewone burgers waren die zich verdedigde en terroristen stopte voordat er politieauto’s kwamen. We hebben ook civiele politie vrijwilligers die een opleiding krijgen door de politie en met het dragen politie identificatiekaarten deel van de politie macht zijn. Deze vrijwilligers patrouilleren kwetsbare gebieden en helpen criminaliteit en terrorisme te voorkomen. In mijn systeem van Kapap, leren we vuurwapens, CPR, surveillance en contra-surveillance als onderdeel van martial arts. Deze opleiding ontwikkelt het bewustzijn en het vermogen om effectief te reageren op noodsituaties.

En eerlijk gezegd, stel je bent aan het shoppen met je gezin in de bijenkorf, een terrorist doemt op en begint om zich heen te schieten, moet je dan terug reageren door met BH’s of ondergoed te gaan smijten? Een wapen is dan toch wel handig lijkt mij.

Hoe nuttig zou een mes in de handen van een getrainde vechtsporter zijn die geconfronteerd wordt met een lone-wolf terrorist?

Messen zijn effectieve wapens en zeer belangrijk om onder de knie te krijgen. Het enige probleem is dat het moeilijk is voor een persoon om een ​​mes te gebruiken in een echte situatie. Het mes is niet een eenvoudige wapen, tenzij je goed opgeleid bent, en het overwinnen van de psychologische barrière van vechten met een mes is moeilijk voor de meeste mensen. Ik zou eerder aanraden het leren omgaan met een pistool voordat i.p.v. een mes. Toch messen zijn grote wapens en zijn direct beschikbaar – zoals in de keuken. Geïmproviseerde scherpe wapens, zoals een gebroken fles, zijn ook zeer geschikt voor zelfverdediging.

Hoe verschillend is de bestrijding van een persoon die bereid is om zijn leven te geven als terrorist, met die van een overvaller, een bendelid of een verkrachter?

De meeste criminelen zijn niet klaar om te sterven. Dat simpele feit maakt zelfverdediging makkelijker, omdat zelfs verkrachters en andere criminelen gewoon op zoek naar gemakkelijke slachtoffers. Terroristen zoeken er naar zoveel mogelijk slachtoffers te maken, en dus iedereen is een potentieel doelwit. Terroristen kunnen vechten tot de dood, die de strijd zeer moeilijk om te voltooien maakt. Dit is de reden waarom wapens beter te dragen zijn dan messen. Een mes zal ook vereisen dat men in de buurt van de dreiging moet komen 1 op 1 vechten, terwijl een pistool  het mogelijk maakt om te vechten van achter een dekking of op afstand.

Realistisch, welke kans heeft een ongewapende vechtsporter tegen een gewapende terrorist?

De eerste regel is om nooit op te geven – ongeacht of u ongewapend bent en of de aanvaller een wapen heeft. Je moet er altijd van bewust zijn in welke situatie je bevindt en je vechtsport vaardigheden, evenals uw pistool-ontwapenen vaardigheden klaar hebben staan. Er simpelweg van uitgaan dat een aanvaller niet beschikt over een pistool kan een dodelijke vergissing zijn. En tegen iemand die bereid is zichzelf op te blazen is het moeilijk vechten. Echter nogmaals als wij de burgers zouden leren hoe dit soort terroristen te herkennen, en ze te trainen zouden we een heel eind kunnen komen.

Bron Artikel: Blackbelt mag

Bekijk ook

China’s gevaarlijkste kickbokser tekent bij ONE Championship

Hij is nu klaar om zijn geweldige carrière voort te zetten

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page