🎥 | Vechtsport events met publiek in NZ vanaf september - Vechtsport Info
Home / Nieuws / 🎥 | Vechtsport events met publiek in NZ vanaf september

🎥 | Vechtsport events met publiek in NZ vanaf september

Kickboks en MMA wedstrijden zonder publiek is als een slagroomstaart zonder slagroom. In Nieuw Zeeland mag vanaf september weer publiek aanwezig zijn.

Afgelopen week maakte de regering van Nieuw Zeeland bekend dat alle coronamaatregelen zijn opgeheven. Slecht enkele uren na het goede nieuws stroomden de cafe’s weer vol en nam het gewone leven zijn aanvang als voorheen.

Gewoon weer normaal

Met de terugkeer naar het oude normaal neemt ook de sport weer een aanval. Zo organiseert Shuriken Fight Series in september haar eerste vecht met publiek. “Het was een hele klus om de vechters opgeilend te krijgen, maar zij zijn blijven trainen. Nu is het een kwestie van zaken aanscherpen, “zegt de organisatie.

Shuriken Fight Series, die als tegenhanger van organisaties als UFC en Bellator gezien kan worden houdt regelmatig grote events. “We komen weer in actie SFS8 datum is geboekt op 12 september dezelfde wedstrijden met een paar nieuwe erbij.”

Situatie in Nederland

Met het organiseren van SFS8 en het aanwezige publiek is Shuriken Fight Series verzekerd van inkomsten van de ticket verkoop. Iets waar onder andere in Nederland grote organisaties zoals GLORY Kickboxing nu tegen aanlopen en hierdoor inkomsten derven.

In Nederland is de situatie omtrent het organiseren van vechtsport events met publiek in 2020 voorlopig uitgesloten. In Duitsland zal in september de eerste events worden georganiseerd met beperkt publiek. Onder andere Enfusion zal daar met een plaatselijke promotor RFP een kickboks event neerzetten.

Bekijk ook

Zorgen om bokskoning Tyson Fury! ‘Dit kan zo niet’ (video)

Als dit maar goed gaat

Rico Verhoeven: ‘Zo zou ik nooit vechten’ (video)

Rico is er zeker van zo zou hij nooit vechten

Mike Tyson tegen Jake Paul de ring in! ’40 miljoen te verdelen’

Mike Tyson en Jake Paul zijn akkoord

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page