Vechtsport Autoriteit doet eerste test met digitale wedstrijdboekje (Fightpassport) Nieuws
Nieuws

Vechtsport Autoriteit doet eerste test met digitale wedstrijdboekje (Fightpassport)

Vechtsport Autoriteit doet eerste test met digitale wedstrijdboekje (Fightpassport)

Afgelopen weekend heeft de Vechtsport Autoriteit haar eerste pilot gehouden met digitale wedstrijdboekje 'Fightpassport'

"Afgelopen zaterdag 17 februari heeft de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) een eerste pilot uitgevoerd met het digitale wedstrijdboekje , het zogeheten ‘Fightpassport’. De afgelopen maanden heeft de VA in samenwerking met REM Automatisering hard gewerkt aan het Fightpassport. Het Fightpassport is één uniform, digitaal systeem dat fungeert als wedstrijdboekje voor alle kickboksers, muaythaiboxers en MMA-beoefenaren." Zo staat te lezen op de website van de Vechtsport Autoriteit.

Mockup foto!
Mockup foto!

Een systeem voor iedereen

Op het Road2Victory evenement in Hoogwoud, is onder de auspiciën van de Sectie Ringcontactsporten FOG het Fightpassport afgelopen zaterdag voor het eerst in de praktijk getest door de VA. Alle organisaties (bonden) die auspiciën verlenen over de evenementen in Nederland zullen dit systeem gaan gebruiken, waardoor er een duidelijk overzicht is van de geschiedenis en actuele status - ook in medisch opzicht - van elke wedstrijdvechter.

Geslaagde eerste test

Wij belden met de Vechtsport Autoriteit en men kon ons vertellen dat de eerste pilot een succes was, natuurlijk zijn er nog zaken die goed afgestemd moeten worden maar het vooruitzicht is goed. In maart zullen de stakeholders zoals de bonden worden ingelicht en zal men met het digitale wedstrijdboekje gaan werken. Een goede ontwikkeling want een centrale plek waar alle informatie opgeslagen staat over een vechter en vergemakkelijkt veel. En het digitale wedstrijdboekje heeft tot doel om de veiligheid en gezondheid van de vechtsporters te vergroten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws