Vechtheld Steven Seagal duikt op in Oekraïne! 'Steunt Rusland' Nieuws
Nieuws

Vechtheld Steven Seagal duikt op in Oekraïne! 'Steunt Rusland'

Vechtheld Steven Seagal duikt op in Oekraïne! 'Steunt Rusland'

Eerdere berichten van de Russische invasie in Oekraïne suggereerden dat het leger van president Vladimir Poetin naast zijn troepen acteur Steven Seagal had ingezet. Seagal is bekend van zijn films en is een grootmeester in het Aikido.

En hoewel de bizarre informatie die destijds werd vrijgegeven onjuist bleek te zijn, publiceerde een Russische website dinsdag een video. Waarin de voormalige actiester te zien was tussen de wrakstukken van de Olenivka-gevangenis in Oost-Oekraïne. Waar een recente aanval tientallen Oekraïense krijgsgevangenen doodde.

Rusland en Oekraïne geven elk de schuld van de vernietiging van de gevangenis, terwijl Moskou beweert dat Oekraïense troepen door de VS gemaakte munitie hebben gebruikt - een High Mobility Artillery Rocket System, of HIMARS - om het gebouw te vernietigen, volgens de Washington Post.

Het was een raket

In een video die is gepost op de Russische nieuwssite TVZVEZDA, lijkt Seagal, die is geïdentificeerd als een speciale vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie voor humanitaire betrekkingen tussen Rusland en de VS, te dienen als woordvoerder tegen het gebruik van HIMARS door Oekraïne.

,,Het ziet er absoluut uit als een raket", zegt Seagal. ,,Als je kijkt naar de brandende en andere details, dan is het natuurlijk geen bom. Om nog maar te zwijgen van het feit dat Rusland echt heel veel brostukken van HIMARS heeft. Hier sloeg HIMARS toe, werden 50 mensen gedood en raakten nog eens 70 gewond.”

Volgens de Russische site voegde Seagal een samenzweringshoek toe door te suggereren dat HIMARS door Oekraïense troepen werd gebruikt omdat de president van het land, Volodymyr Zelenskyy, een "nazi" die in de gevangenis werd vastgehouden, het zwijgen wilde opleggen. Seagal is in het bezit van een Russich paspoort en werd jaren geleden staatsburger van het land.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws