'Vechten tegen de Russen': Bellator kampioen blijft in Oekraïne Nieuws
Nieuws

'Vechten tegen de Russen': Bellator kampioen blijft in Oekraïne

'Vechten tegen de Russen': Bellator kampioen blijft in Oekraïne

Yaroslav Amosov blijft in Oekraïne om zijn huis te verdedigen tegen Russische aanvallen. De 28-jarige Amosov komt uit de Oekraïense stad Irpin, een regio vlakbij de hoofdstad Kiev. Zondag waren er meldingen van hevig vuur in de buurt van Irpin.

De Bellator-kampioen weltergewicht Amosov, legde zaterdagavond in een video op zijn Instagram uit dat hij zijn familie naar een "veilige zone" heeft geëvacueerd. Amasov is van plan in Oekraïne te blijven om voor zijn land te vechten terwijl het conflict met Rusland blijft escaleren.

,,We zijn in een echte oorlog", zei Amosov in een videoboodschap. ,,Ik kan die mensen niet begrijpen die niet geloven dat Russische troepen Oekraïne zijn binnengekomen. Ik zie het met mijn eigen ogen, ik hoor het. Er gebeuren hier vreselijke dingen. We kunnen dit."

Titel verdediging op de tocht

,,Ik hou van dit land, het onze. Rusland kwam naar ons huis en begon hier een oorlog, veel mensen sterven - onschuldigen, vrouwen en kinderen. We moeten dit land verdedigen, en we slagen daarin, vrienden. Slagen zullen wij, want de waarheid ligt achter ons", aldus Amasov (Lees verder onder de video).

Naast zijn er nog een aantal bekende vecht atleten die zich mengen in de strijd. Zo werd gisteren bekend dat bokskampioen Vasyl Lomachenko zich bij het Oekraïense leger heeft gevoegd. Amosov staat momenteel gepland om zijn weltergewicht titel te verdedigen tegen Michael Page op 13 mei bij Bellator London. Het is op het moment van schrijven niet bekend of die plannen zullen veranderen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws