Vechtbazen UFC en ONE de ring in tegen elkaar
Home / Nieuws / Vechtbazen UFC en ONE de ring in tegen elkaar

Vechtbazen UFC en ONE de ring in tegen elkaar

Vechtbazen UFC en ONE de ring in tegen elkaar
Chatri Sityodtong (L) Dana White (R)

ONE Championship deelde dinsdag op haar officiële Twitter-account een video van grote baas Chatri Sityodtong. De vechtbaas sloeg een bokszak alle kanten op, en nu vraagt ONE wie wil zien dat hij het opneemt tegen UFC-baas Dana White.

ONE Championship en de UFC leefden de afgelopen jaren op vriendschappelijke voet. Ze gingen zelfs zo ver dat ze de allereerste onderlinge MMA-handel voor elkaar kregen toen ze eind 2018 Ben Askren ruilden voor Demetrious Johnson. Recentelijk was Sityodtong niet al te positief over White, die kritisch was over een MMA-gevecht onder speciale regels waarin Johnson het zou opnemen, tegen Muay Thai-legende Rodtang Jitmuangnon.

,,Dana is een geweldige zakenman, maar hij weet niets van vechtsporten”, zei Sityodtong op de persconferentie van ONE Championship: Revolution ,,Ik denk dat hij niet eens weet hoe hij een lowkick moet geven. Hij praat zo met zijn atleten, maar ik zou graag een video zien waarin hij een lowkick geeft. Dus ik denk niet dat hij gekwalificeerd is om over Muay Thai te praten.”

Laat maar zien dan

,,Voor mij hebben we een andere aanpak. UFC is de grootste mixed martial arts-organisatie ter wereld, ONE is de grootste martial arts-organisatie. Daarin hebben we veel mixen van vechtsporten. We hebben MMA, we hebben Muay Thai, we hebben kickboksen, we hebben zelfs een wereldtitelgevecht in het boksen gehad”, zei Sityodtong.

Of White op de uitdaging in zal gaan is niet bekend. ONE Championship en de UFC beginnen beide volgende week aan hun 2022 evenementen. ONE: Heavy Hitters vindt plaats op 14 januari, en UFC Vegas 46 komt de dag erna. Ook staat er nu serieuze concurrentie klaar met Glory die samen gaat werken met Enfusion en Rise uit Japan.

Bekijk ook

'Ik kom voor je!' Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

‘Ik kom voor je!’ Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen heeft nog steeds zijn ogen stevig gericht op een crossover-supergevecht tussen hemzelf en boksster Tyson Fury.

Heftig! Woeste fans slaan MMA-vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Heftig! Fans slaan vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Srikant Sekhar, die naar verluidt werd aangevallen door de Afghaanse vechter Abdul Azim Badakshi en diens fans afgelopen vrijdag is zwaar gewond geraakt.

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! ‘100 wedstrijden teveel’

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page