Vechtbaas snapt er niks van! Protest MMA-vechter afgewezen
Home / Nieuws / Vechtbaas snapt er niks van! Protest MMA-vechter afgewezen

Vechtbaas snapt er niks van! Protest MMA-vechter afgewezen

ONE Championship heeft het controversiële split decision-verlies van Denice Zamboanga tegen Seo Hee Ham nogmaals bevestigd. Beide vechters streden op het ONE: Empower event van afgelopen vrijdag.

De Filipijnse Zamboanga had protest aangetekend tegen haar verlies. Een commissie onderzocht de afgelopen dagen of de klacht terecht was. Echter werd geconcludeerd dat Ham terecht heeft gewonnen.

ONE-voorzitter en CEO Chatri Sityodtong deelde vandaag mee dat negen van de 14 leden van de wedstrijdcommissie, bestaande uit officials, experts, voormalige atleten en juryleden, achter het resultaat staan.

Het is zo zoals het is

“Het is gewoon een van deze dingen, maar ik snap er niks van”, zei Sityodtong. ,,Als ik het objectief bekijk, geloof ik nog steeds dat Denice heeft gewonnen, maar ik respecteer en kan zien hoe de juryleden het voor Ham scoorden. Het ging naar de commissie en ik was duidelijk verkeerd ten opzichte van de commissie.”

,,Ik heb het gevoel dat Denice op zijn minst een eerlijk proces verschuldigd was in plaats van het gewoon te laten gaan, maar tegelijkertijd denk ik dat zowel Ham als Denice erg trots kunnen zijn op hun prestaties”, aldus Sityodtong.

Bekijk ook

Turbo ‘KO!’ MMA-legende Fedor (45) vernietigt rivaal

Fedor Emelianenko scoorde afgelopen nacht een enorme knock-out overwinning binnen 18 seconden

Conor McGregor dreigt rivaal te doden in gevecht: ‘Vieze ratten’

De Ierse superster McGregor zegt dat hij een einde zal maken aan het leven van zijn rivaal.

Rico Verhoeven: ‘Jamal is al een grote winnaar’ (video)

Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik stonden vandaag oog in oog

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page