Vechtbaas kondigt wangklap competitie aan! 'Winnen op knockout'
Home / Nieuws / Vechtbaas kondigt wangklap competitie aan! ‘Winnen op knockout’

Vechtbaas kondigt wangklap competitie aan! ‘Winnen op knockout’

Vechtbaas kondigt wangklap competitie aan! 'Winnen op knockout'

Dana White’s Power Slap-competitie zal in 2023 live te zien zijn. UFC Baas White onthulde tijdens een persconferentie in New York dat er een deal van acht afleveringen is voor Power Slap. Deze zal vanaf januari op TBS wordt uitgezonden.

De competitie kreeg in oktober goedkeuring van de Nevada Athletic Commission voor regulering. De UFC-president zal niet de dagelijkse leiding hebben. Maar zei wel dat er soortgelijke medische tests zullen plaatsvinden als de UFC, samen met drugstests voor de deelnemers.

Alleen winnen op KO

Bovendien werden de regels van de competitie voorafgaand aan de persconferentie aan leden van de media gegeven in de vorm van een woordenlijst, die u hieronder kunt bekijken. Volgens de Power Slap-website zal een toss bepalen of de winnaar al dan niet de eerste klap wil geven of ontvangen. Er is een tijdslot van 30 seconden om de klap te geven en nog eens 30 seconden voor herstel. Het minimum aantal ronden voor elke competitie is drie.

De overwinning wordt bepaald via knock-out, TKO of punten – die, net als MMA en boksen, gebaseerd zullen zijn op een 10-puntensysteem. Juryleden bepalen de score op basis van de effectiviteit van de spits, samen met de reactie en hersteltijd van de verdediger. Wedstrijden kunnen ook worden geoordeeld als een no-contest, diskwalificatie of naar de jury gaan voor een technische beslissing indien dit nodig wordt geacht.

Straffen

Er werd ook onthuld dat vechters moeten aankondigen welke hand ze zullen gebruiken en hoe lang het duurt voordat de klap wordt gegeven. Als een spits afwijkt van de aankondiging, zal dit resulteren in een penalty. Overtredingen voor verdedigers worden gegeven voor terugdeinzen, blokkeren of vertraging van het spel.

De straffen voor overtredingen omvatten waarschuwingen, puntenaftrek, re-strikes, verlies van stakingen of diskwalificatie. Er zullen gewichtsklassen zijn voor mannen en vrouwen die worden geselecteerd om te concurreren.

Bekijk ook

'Badr heeft mij niets gezegd!' Coach over speculaties kickbokslegende

‘Badr heeft mij niets gezegd!’ Coach over speculaties kickbokslegende

Badr Hari is een aantal keren gespot op zijn oude

Wat is kickboksen?

Wat is kickboksen?

De beste kickboksers zijn een aantal mannen en vrouwen.

'Af jij!' Oude bokser slaat rivaal onderuit (video)

‘Af jij!’ Oude bokser slaat rivaal genadeloos onderuit (video)

Waarom de twee een boksgevecht hielden is niet bekend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page