Vecht tip voor horeca beveiligers en uitsmijters! De Mastro Handshake! Nieuws
Nieuws

Vecht tip voor horeca beveiligers en uitsmijters! De Mastro Handshake!

Vecht tip voor horeca beveiligers en uitsmijters! De Mastro Handshake!

De Mastro Handshake: Schakel snel je tegenstander uit!

Het wordt "uitsmijter" klinkt ietwat denigrerend voor horeca beveiligers die bijvoorbeeld bij een kroeg, disco of een evenement voor de veiligheid dienen te zorgen. Deze worden vaak geconfronteerd met dronken of lastige elementen die de orde verstoren. Echter wordt er ook vaak geweld gebruikt tegen deze uitsmijters en beveiligers, maar hoe weer je dit efficiënt af? Nou met de Mastro Handshake!

De Mastro Handshake speciaal ontwikkeld voor uitsmijters

Deze vechttechniek werd aanvankelijk ontwikkeld door Fred Mastro voor uitsmijters, die vaak vanuti neutrale posities moeten handelen. De schok van de eerste stoot of trap verlaagt het reactie vermogen onmiddellijk voor passende follow-up acties. Het maakt deel uit van het Fred Mastro Silat Defence System (FMDS).

De in Belgic geboren Mastro is een Silatmeester, bodyguard voor diverse sterren, vechtchoreograaf, uitsmijter en badass. Zelfs als u niet bekend bent met zijn werk, heeft u het misschien al gezien, omdat hij Liam Neeson een reeks vaardigheden heeft aangeleerd die dramatisch effect hebben op een aantal actiefilms, waaronder de serie Taken.

Vecht tip voor horeca beveiligers en uitsmijters! De Mastro Handshake!

Duidelijke splitsing in vechtsporten

In de ogen van velen bestaat er een duidelijke splitsing in vechtsporten tussen disciplines die getrainde, actieve weerstand gebruiken als een centraal onderdeel van hun ontwikkelingsproces (Judo, Sambo, Worstelen, Boksen, Kyokushin, Braziliaanse Jiu-Jitsu, Muay Thai, enz. ) En die niet (Aikido, Kenpo, Chi Ball gooien, enz.). Er zijn veel etc in de laatste categorie.

Vanuit dit perspectief hoort het verhaal dat het systeem van Mastro is gebaseerd op de obscure kunst van Silat, waarschijnlijk de ontslagimpulsen voor sommigen. Mastro is echter bekwaam in een verscheidenheid aan vechtsporten, en heeft bijvoorbeeld een bruine band in Braziliaanse Jiu-Jitsu. Hij heeft zelfs eens de Mastro Handshake in een bliksem snelle techniek uitgevoerd vanuit een neutrale, niet-bedreigende positie. Mastro begint met het uitvoeren van een goede Brachial Stun (pols blok), die invloed heeft op de buitenste botten van de pols. Tegelijkertijd wordt een linkshandige openhand stoot naar de andere kant van het hoofd uitgevoerd.

De rechterhand pak dan onmiddellijk de kraag.

Dan - en weer, is er geen tijd voor een "en" - een draaiende actie wordt gebruikt om de tegenstander uit balans te brengen en hem neer te laten gaan, waarna bijna eindeloos een aantal aanvallen, klemtechnieken of verbale technieken gebruikt kunnen worden.

Als u dan één techniek als uitsmijter zou moeten leren, dan is het deze!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws