Van kanker genezen vechter debuteert bij ONE Championship – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Van kanker genezen vechter debuteert bij ONE Championship

Van kanker genezen vechter debuteert bij ONE Championship

Singtongnoi Por Telakun is een veteraan met maar liefst 300 Muay Thai-gevechten en een voormalig Lumpinee-kampioen, maar het grootste gevecht in zijn leven werd niet in een ring gevoerd. Op 29 augustus 2016 werd hij gediagnosticeerd met stadium drie kanker door een arts in Singapore. De Muay Thai-veteraan werd in de meest letterlijke zin met een gevecht voor zijn leven geconfronteerd. Het is een moment dat hij nooit zal vergeten.

Muay Thai levenslessen redde mijn leven

Singtongnoi gelooft echter dat de levenslessen die hij tijdens zijn Muay Thai-carrière leerde, hem hielpen voorbereiden op deze uitdaging van leven of dood. “De behandeling was het moeilijkste wat ik ooit heb meegemaakt. De eerste paar weken waren niet zo erg, maar toen het eenmaal begon te werken, werd ik erg zwak en ziek. “Ik verloor gewicht, verloor mijn eetlust, de huid in mijn nek begon te branden vanwege de straling, ik was constant misselijk en braakte veel. Er waren tijden dat ik wilde opgeven, maar ik dacht aan mijn familie en zette door. ”

Toevallige timing met de lancering van de ONE Super Series

De mogelijkheid om opnieuw te gaan vechten leek afgelopen toen Singtongnoi chemotherapie onderging. “Toen ik tegen de kanker vocht, dacht ik niet dat ik weer zou kunnen vechten. Ik wist niet eens zeker of ik zou gaan leven, “zei hij. Singtongnoi’s gezondheid zou verbeteren toen hij merkte dat hij weer wilde vechten. De timing was toevallig omdat het samenviel met de lancering van de ONE Super Series.

Nadat ik hersteld was van kanker, begon ik weer zin te krijgen om te vechten

“Ik waardeer nu mijn gezondheid meer en wil er gebruik van maken zolang ik het nog kan. Toen ik hoorde dat ONE Championship aankondigde dat ze Muay Thai-wedstrijden zouden krijgen, was ik blij. ” Toevallig zal hij op dezelfde kaart vechten als zijn Evolve MMA teamgenoot Sam-A Gaiyanghadao. Ze vochten in 2010, Singtongnoi claimde de overwinning, maar het was verre van een gemakkelijk gevecht.

Terugkeren naar de ring zal een feest zijn

ONE: ‘Unstoppable Dreams’ staat gepland voor het Singapore Indoor Stadium op 18 mei. Terugkeren naar competitieve actie na een afwezigheid van drie jaar is een uitdaging voor Singtongnoi, zelfs als hij veel meer ervaring heeft dan zijn Italiaanse tegenstander. Maar meer dan dat zal het een feest zijn. Een moment voor Singtongnoi om dankbaar te zijn voor alles wat hij heeft en na te denken over alles wat hij had kunnen verliezen.

Bekijk ook

‘McGregor waar is het geld?’: Boze Poirier, lachende Ier reageert

Gisteren beschuldigde Poirier de Ier er van zijn woord niet te zijn nagekomen en poste dit op Twitter

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page