Vakbond voor UFC en Bellator vechters in de maak! Nieuws
Nieuws

Vakbond voor UFC en Bellator vechters in de maak!

Vakbond voor UFC en Bellator vechters in de maak!

Project Spearhead zal zich niet alleen richten op UFC vechters.

De nieuwe poging om een vakbonden voor MM vechters op te richten zal ook sporters omvatten die ondercontract staan bij Bellator, die lange tijd als de nr. 2 MMA organisatie ter wereld werd beschouwd, interim-president Leslie Smith en vice-president Kajan Johnson maakten dit afgelopen weekend bekend. De Amerikaanse MMA journalist James Lynch meldde het nieuws zaterdag voor het eerst.

Project Spearhead uit te breiden tot de door Viacom gesteunde organisatie

Johnson zei na het toetreden tot de Project Spearhead interim executive board, dat hij Smith benaderde over het werken met Bellator vechters. Aanvankelijk vroeg Project Spearhead alleen aan UFC-strijders om autorisatiekaarten te ondertekenen. Voor Johnson's verzoek was Smith een beetje terughoudend in het opnemen van Bellator, omdat zij niet zo betrokken is bij die promotie. Maar toen Johnson zei dat hij kon helpen met banden met Bellator, was Smith meer dan gelukkig om de opname van Project Spearhead uit te breiden tot de door Viacom gesteunde organisatie.

Vakbond voor UFC en Bellator vechters in de maak!

Ik ken niet zoveel mensen in Bellator

"Ik sta al heel lang open voor het werken met andere organisaties, met name Bellator," zei Smith. "Ik ken niet zoveel mensen in Bellator, dus voor mij om gewoon gewoon bij Bellator aan te kloppen, zag ik niet zo duidelijk als een pad om met Bellator aan te gaan. Ik heb niet dezelfde connecties met de verschillende vechters en ik ben minder betrokken bij Bellator. Maar Kajan zegt dat hij dat wel is, en het doel is uiteindelijk om alle vechters die in de grote organisaties vechten, aan te sluiten. Zodra Kajan zei dat hij een manier ziet om het te laten gebeuren, zei ik dat dat geweldig was en laten we het doen. "

Er zijn voor en nadelen

Ondertussen heeft het interim-bestuur van Project Spearhead nog niet besloten hoe zij hun plannen om UFC en Bellator vechters te verenigen uit te voeren. Het Project Spearhead-bestuur kan kiezen om UFC- en Bellator-vechters te combineren in één onderhandelingseenheid met meerdere werkgevers of ze apart houden, zei Smith. Er zijn voor en nadelen aan beide scenario's. "Er zijn absoluut veel veelbelovende mogelijkheden, of we het nu apart houden of samen, en ze veranderen beslist met welke aanpak we ook doen," zei Smith.

Geen vertraging oplopen

"Ik wil niets doen dat ons proces met de UFC zal vertragen, dus als we niet op dezelfde tijdlijn zitten, zal dat er waarschijnlijk toe leiden dat we ze gescheiden houden," zei Smith. "Maar als we alles op dezelfde tijdlijn kunnen krijgen (we kunnen ze bij elkaar houden) - en de kans is groot dat we dit kunnen, vanwege het momentum."

Hindernissen die Project Spearhead zal moeten overwinnen

Een andere hindernis die Project Spearhead zal moeten overwinnen, is het bepalen van de exacte grootte van het Bellator rooster en welke vechters in aanmerking komen om deel uit te maken van een mogelijke vakbond. Bellator brengt vaak lokale vechters in voor zijn undercards, maar ondertekent die vechters niet op exclusieve, multi-fight deals. Smith zei dat ze op dit moment niet zeker weet of die vechters in de stemunit kunnen worden opgenomen.

Smith zei dat ze "erg opgewonden" is over het opnemen van Bellator, omdat haar voorzitter, Scott Coker, in het verleden een toename van de rechten van vechters heeft gesteund. "Het zal heel leuk zijn om te zien of [Bellator] bereid is om ons vrijwillig te erkennen als we meer vechters aan boord krijgen," zei Smith.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws