Utrechtse basisscholen bieden unieke mix tussen vechtsport en schaken Nieuws
Nieuws

Utrechtse basisscholen bieden unieke mix tussen vechtsport en schaken

Utrechtse basisscholen bieden unieke mix tussen vechtsport en schaken

Utrechtse basisscholen bieden unieke mix tussen vechtsport en schaken

De vechtsport wordt steeds breder geaccepteerd en er ontstaan steeds meer initiatieven om een grote groep mensen in contact te brengen met onder andere kickboksen, boksen en karate.

In Utrecht organiseert men een wel heel bijzondere kennismaking met de vechtsport in combinatie met schaken. In de Utrechtse wijk Kanaleneiland vindt op 31 oktober een gecombineerd schaak en vechtsportevenement voor basisschoolleerlingen plaats.

Kans

De leerlingen krijgen de kans om kennis te maken met Taekwondo en Kickboksen en er is een schaaktoernooi voor wie al kan schaken. Alle kinderen zullen deelnemen aan een schaak en een vechtsportactiviteit. Zo leert men beide sporten kennen.

Schaaklessen zijn op veel scholen ingeburgerd en helpen bij het ontwikkelen en trainen van bepaalde vaardigheden en eigenschappen. Concentratie, sportiviteit, geduld, eigen verantwoordelijkheid voor beslissingen en omgaan met tegenslag behoren hieronder.

Mentaal

Shaken is in feite een mentale vechtsport als men deze combineert met vechtsport ontwikkeld men ook de fysieke kant en kinderen worden er weerbaarder door. Ook verbeteren zij zo hun conditie, kracht, snelheid en coördinatievermogen.

Het doel is om fitte kinderen die meer zelfbeheersing en meer zelfvertrouwen gaan krijgen en die leren omgaan met teleurstellingen en tegenslag. Ook zullen zij in staat zijn om geconcentreerd en planmatig met een taak aan de slag te gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws