UPDATE: Moord op MMA-vechter, man bekend medeplichtigheid
Home / Nieuws / UPDATE: Moord op MMA-vechter, man bekend medeplichtigheid

UPDATE: Moord op MMA-vechter, man bekend medeplichtigheid

Fau Vake (rechts) met UFC-kampioen Israel Adesanya

Fau Vake, MMA-vechter en trainingsmaat van UFC-kampioen Israel Adesanya overleed op 23 mei in het ziekenhuis na een brute aanval een week eerder door een aantal mannen. Verdachten werden al snel gearresteerd en een daarvan bekend een van de aanvallers te zijn geweest.

MMA-vechter Vake stierf in het Auckland City Hospital (Nieuw-Zeeland) na een aanval in de binnenstad van Auckland. Vier mannen die wegens het incident werden aangeklaagd, verschenen vandaag voor de rechter bij het Hooggerechtshof in Auckland.

Bekentenis

Ofa He Mooni Folau 29, gaf toe Fau Vake en Ika Vake aan te hebben aangevallen op 16 mei in Auckland. Een andere verdachte blijft volhouden niets met de zaak van doen te hebben. Folau heeft toegegeven de vechter te hebben verwond.

Folau, inmiddels beschuldigd van doodslag pleitte niet schuldig en zijn advocaat, Louise Freyer, vroeg om het anoniem houden van haar client. De Rechtbank een procesdatum voor de drie mannen vastgesteld naast Folau voor oktober 2022 en op 29 juli zal een hoorzitting houden over het al dan niet vrijgeven van de namen van de verdachten.

Bekijk ook

Vechtmachine ‘Kayla’ pakt 2e miljoen tijdens titelgevecht

Kyla Harrison heeft het weer geflikt,

Rico Verhoeven: ‘Ik heb het verkloot’ (video)

Tijdens mijn tweede gevecht met Badr voelde ik mij mentaal niet goed

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page