Home / Nieuws / Kickboks legendes Ernesto Hoost en Andy Souwer in uniek seminar

Kickboks legendes Ernesto Hoost en Andy Souwer in uniek seminar

Uniek seminar van kickboks legendes Ernesto Hoost en Andy Souwer

Kingdom Fight Gym ambassadeurs Andy Souwer en Ernesto Hoost slaan de handen ineen.

Om bij te dragen aan de sociale doelen van KFG en stichting Youth Matters zullen Hoost en Souwer kosteloos een enerverend seminar gaan verzorgen. Kingdom Fight Gym gevestigd in Cambodja, organiseert Kun Khmer (Cambodjaans kickboksen) trainingskampen en rondreizen voor de sportieve toerist.

Daarnaast ondersteunt de organisatie, geselecteerde kansarme jongeren door ze onderdak, onderwijs, voeding en trainingsmogelijkheden te bieden. Hierdoor krijgen zij een kansrijkere toekomst. Ook aan kwetsbare jongeren wordt gedacht, door het geven van gratis weerbaarheidstrainingen, waarbij Kun Khmer ingezet wordt als middel om de jongeren in hun kracht te zetten. 

Sociale functie

Verder wil KFG samen met Youth Matters grotere projecten uitvoeren om zo de kwaliteit van leven voor een grotere groep mensen te verbeteren. Momenteel worden sponsoren gezocht om een flink aantal toiletten te bouwen voor families die geen sanitaire voorzieningen hebben.

53 waterputten te slaan voor gezinnen die geen toegang hebben tot (drink)water, het opknappen van huizen die in vervallen staat verkeren en het bouwen van een keuken voor het lokale ziekenhuis. Daarnaast zijn er plannen om een Sociaal Cultureel Sports Area te creëren waarbij lokale jongeren samen kunnen komen om te sporten, spelen en te leren.  Meer informatie over deze projecten kun je terugvinden op de website van Youth Matters

Jongeren

Aan Nederlandse jongeren wordt ook gedacht. Stichting Youth Matters organiseert samen met Travel Inventive bewustwordingsreizen. De Nederlandse jongeren komen in contact met leeftijdsgenoten in Cambodja om zo van elkaar te leren. Daarmee wil de Stichting het zelfbewustzijn van de jongeren bevorderen.

Deze reis is echter uniek, omdat een gediplomeerd coach mee zal gaan om de jongeren te begeleiden. Verder wordt er gewerkt aan een programma voor vastgelopen jongeren uit Nederland, die een nieuwe start kunnen maken middels PEL-projecten (praktijk ervarend leren) in Cambodja. De stichting is volop in ontwikkeling om voor jongeren, waar ook ter wereld, iets te kunnen betekenen.

Sponsoren en locatie gezocht!

Om de sociale projecten te kunnen realiseren, is Youth Matters op zoek naar sponsoren die een bijdrage willen leveren aan het seminar wat hoogstwaarschijnlijk eind september plaats gaat vinden. Dit kan, door middel van een sponsoring, donatie of een product/ dienst beschikbaar te stellen voor de loterij die na het seminar gehouden zal worden.

Daarnaast is de organisatie op zoek naar iemand die een geschikte locatie beschikbaar wil stellen voor het seminar. Voor meer informatie, donaties, sponsoring of een geschikte locatie, kun je contact opnemen met Mark van Dongen, via info@youthmatters.nl of mark@kingdomfightgym.com

Vechtsport Info ondersteunt KFG en stichting Youth Matters

Bekijk ook

Zware Mishandeling: Manager UFC-kampioen Khabib aangeklaagd

De manager van UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov is aangeklaagd wegens mishandeling van collega manager Malki Kawa

UNIEK: Twee karateka’s uit dezelfde sportschool naar WJK in Chili

Het WJK Karate te Santiago Chili vindt plaats op 23 tm 27 oktober.

GLORY 69 Dusseldorf: Glunder en Van Belzen pakken winst

Tijdens de voorrondes bij GLORY 69 in Dusseldorf traden in het voorprogramma Nederlandse top kickbokstalenten aan.