UFC werkt aan lichtgewicht titelgevecht zonder Conor McGregor Nieuws
Nieuws

UFC werkt aan lichtgewicht titelgevecht zonder Conor McGregor

UFC werkt aan lichtgewicht titelgevecht zonder Conor McGregor

Conor McGregor wellicht snel gestript van zijn titel en bijbehorende riem?

Het is ongetwijfeld de meest volle divisie in het volledige UFC-rooster, met een talentenpool met enkele van de meest opwindende vechters van over de hele wereld. Maar het is opgehouden sinds 12 november 2016, toen Conor McGregor, Eddie Alvarez versloeg om de kroon van de divisie over te nemen. Verandering zou eindelijk aan de horizon kunnen komen. De UFC gaf aan dat ze klaar waren om verder te gaan zonder hun kampioen afgelopen oktober op UFC 216. Die nacht claimde Tony Ferguson het interim-kampioenschap tegen Kevin Lee en riep hij McGregor op om "te verdedigen of om op te stappen".

UFC werkt aan lichtgewicht titelgevecht zonder Conor McGregor

Oorspronkelijk was zijn tegenstander bedoeld om de ongeslagen Khabib Nurmagamedov te zijn. De goed gedocumenteerde gewichtsvermindering van de Rus zorgde ervoor dat de match-up werd geannuleerd. Echter, de man uit Dagestan heeft zijn team veranderd, een voedingsdeskundige in dienst genomen, en nu lijkt het erop dat een gevecht tegen Ferguson weer op de plank zou kunnen staan.

Conor McGregor moet zijn lichtgewicht titel nog verdedigen

McGregor's inactiviteit is de bron van frustratie voor zowel fans als vechters. De wortel van het probleem is dat de UFC hem toestond om Floyd Mayweather in Las Vegas aan te pakken, zijn enige gevecht in 2017. Die ene verschijning leverde hem een ​​geschatte $ 100 miljoen op, een cijfer dat hij nooit zal evenaren in de UFC. Hij is blij om zijn miljoenen uit te geven terwijl het UFC-debat bespreekt of ze wellicht een lening bij de bank moeten vragen om hem terug te brengen. Met bevestigd nieuws dat Max Holloway in maart de UFC 222 tegen Frankie Edgar zal leiden, betekent dit dat McGregor waarschijnlijk niet zal terugkeren vóór mei 2018.

Voor dat je het weet is het eind 2018

Zelfs als het gevecht tussen Nurmagamedov en Ferguson wordt gebracht als een eliminator om McGregor te bevechten, kunnen medische schorsingen plaatsvinden. Voordat je het weet, is het einde van 2018 en McGregor heeft zijn titel nog steeds niet verdedigd. Wil de UFC geloofwaardig blijven, dan zou hij tegen die tijd zeker van de titel zijn ontdaan. Een geldverspillende trilogie-strijd tegen Nate Diaz lijkt steeds waarschijnlijker: als hij ooit terugkomt naar de UFC.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws