UFC Vechter Jon Jones reageert op kritiek over terugkeer Nieuws
Nieuws

UFC Vechter Jon Jones reageert op kritiek over terugkeer

UFC Vechter Jon Jones reageert op kritiek over terugkeer
UFC Vechter Jon Jones reageert op kritiek over terugkeer

Voormalig UFC licht-zwaargewicht Jon Jones zal zijn langverwachte terugkeer in de octagon maken op 29 december tijdens een rematch tegen Alexander Gustafsson tijdens UFC 232 in Las Vegas. Het nieuws is bevestigd door ESPN.

'Bones' heeft niet meer in de octagon gevochten sinds hij Daniel Cormier versloeg tijdens UFC 214. Cormier kreeg zijn titel terug nadat door USADA werd vastgesteld Jones verboden middelen zou hebben gebruikt.

Kritiek

Jon Jones heeft in de achterliggende periode veel kritiek over zich heen gekregen van zowel zijn fans als medestrijders. Volgens critici zou Jon Jones naast zijn prestaties een sterretje moeten hebben vanwege zijn twee USADA-dopingovertredingen. De voormalige UFC light-zwaargewicht kampioen, besprak zowel zijn USADA-schendingen als zijn critici in een recent interview bij de Jackson-Wink podcast.

"Ik zou zeggen dat dit mensen zijn die een excuus zoeken om mij geen credit te geven," zei Jones. "In beide situaties werd wetenschappelijk aangetoond dat de hoeveelheid chemische (verboden) middelen zo klein was, dat op geen enkele manier mijn prestatie op een positieve of negatieve manier zou zijn beïnvloed."

Snufje zout in een olympisch zwembad

De eerste situatie met de potentiepillen doet Jones af als een niemendalletje. "Wie neemt een potentiepil om beter te kunnen vechten? Niemand toch? In die pillen zat spul dat er niet in hoorde te zitten. Zo weinig dat het geen verschil uitmaakte." In het tweede geval met de steroïden, geeft Jones aan dat je de gevonden hoeveelheid steroïden ongeveer kunt vergelijken met een snufje zout in een olympisch zwembad. "De hoeveelheid was zo klein, dat het wel een ongelukje moet zijn geweest. Het is zeker niets wat me heeft geholpen om Daniel Cormier te verslaan."

"Aan iedereen die zou zeggen 'nou hij moet wel vals spelen' - en als je me nog steeds een cheater wilt noemen na wat ik net heb gezegd, dan wil je gewoon niet toegeven dat ik f*cking goed hierin ben. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws