UFC: Tae Hyun Bang aangeklaagd voor matchfixing - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC: Tae Hyun Bang aangeklaagd voor matchfixing

UFC: Tae Hyun Bang aangeklaagd voor matchfixing

UFC MMA vechter Tae Hyun Bang is betrapt op omkoping voor het verliezen van zijn gevecht tegen Leo Kuntz!

UFC: Tae Hyun Bang aangeklaagd voor matchfixing

Lichtgewicht Tae Hyun Bang is naar verluidt door de rechtbank in Zuid-Korea aangeklaagd op vermeende aanklachten dat hij zich heeft laten omkopen voor zijn gevecht in 2015 in de UFC en het gevecht expres te verliezen. Matchfixing komt helaas veelvuldig voor in de sport wereld, zeker wanneer en grote geldbedragen te halen zijn op top wedstrijden of gevechten!

Volgens de Korea Herald hebben aanklagers Bang aangeklaagd nadat hij werd beschuldigd van meer dan $ 87.000 te accepteren van bookmakers die probeerden een gemanipuleerd gevecht op te zetten bij het UFC-evenement in Zuid-Korea. Bang heeft zelf naar verluidt een inzet van 43.000 dollar op Kuntz geplaatst, wat hij makkelijk kon doen omdat hij van plan was het gevecht te verliezen.

In het rapport wordt gesteld dat Bang zijn proces mag afwachten buiten de gevangenis

De officier van het Centrale District van Seoul, beweert dat Bang de betaling heeft geaccepteerd om zijn strijd tegen Leo Kuntz te verliezen, maar later wijzigde dit zich door het winnen van de wedstrijd door een unanieme beslissing.

Bang was voor het gevecht aangemerkt als een lichte favoriet, maar dan is de kans dramatisch verschoven ten gunste van Kuntz die de strijd won, waardoor UFC-officials achterdochtig werden en waarschuwden dat een verdacht gedrag zou leiden tot een volledig onderzoek naar een mogelijke manipulatie van het gevecht.

Collega MMA vechters betrokken bij het bedrog

Aanklagers beschuldigen ook enkele van de bookmakers die betrokken zijn bij het beïnvloeden van de strijd, met inbegrip van de MMA vechter Dae-Won Kim. In het rapport staat ook dat Bang niet meer onder contractbij de UFC, hoewel hij nog steeds op de website van de promotie staat vermeld.

Bang heeft sinds september 2016 niet in de UFC gevochten, toen hij via een unanieme beslissing heeft verloren tegen Nick Hein in zijn enige wedstrijd na het beweerde incident.

Bekijk ook

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Poep! UFC-ster Pimblett's stinkende zaakje met buren

KAK! UFC-ster Pimblett’s stinkende zaakje met de buren (video)

Hij belde aan om de situatie op te lossen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page