UFC straft MMA vechter na opname in ziekenhuis, waar is men mee bezig? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC straft MMA vechter na opname in ziekenhuis, waar is men mee bezig?

UFC straft MMA vechter na opname in ziekenhuis, waar is men mee bezig?

Dat de UFC een beslissing die men gisteren nam heeft toegevoegd aan het rijtje verbazingwekkende disciplinaire maatregelen lijkt eminent. De UFC neemt soms rigoreuze beslissingen die velen doet verbazen. Zo ook tegen de MMA Kampioen vlieggewicht bij de vrouwen Nicco Montano, zij werd met spoed opgenomen vroeg vrijdag ochtend met ernstige lichamelijke klachten, vlak voor de weigh ins op UFC 228.

UFC straft MMA vechter na opname in ziekenhuis, waar is men mee bezig?

UFC ontdoet de vlieggewichtkampioen van haar titel

De UFC heeft Nicco Montano ontdaan van haar UFC-vlieggewichttitel nadat ze zich moest terugtrekken uit haar gevecht tegen Valentina Shevchenko. Ze zou haar titel voor het eerst verdedigen op UFC 228 deze zaterdag. Dana White (grote baas van de UFC) maakte de maatregel bekend. Titel uitdager Valentina Shevchenko zal op een later tijdstip iemand uitdagen voor de nu vacante titel. Montano won afgelopen december het UFC-vliegkampioenschap voor dames in de TUF 26 Finale.

Nieren

Helaas werd Montano naar het ziekenhuis gestuurd na problemen met het verminderen van het gewicht volgens een eerste rapport van MMA Fighting. Voorafgaand aan de aankondiging van White, bracht Montano’s team een ​​verklaring uit via trainingspartner Steve Hanna, die voor een deel las: “Het UFC medische team werd ingeschakeld om haar vanmorgen te evalueren tijdens het proces van haar gewichtsverlies. Ze besloten dat ze moest stoppen met afvallen en naar het plaatselijke ziekenhuis moesten worden getransporteerd en behandeld voor problemen met betrekking tot haar nierfunctie. ”

Door de beslissing komt de UFC flink onder vuur te liggen, het lijkt wel of men het afpakken van een titel sneller doet dan een plasje in de WC volgens een opmerking op twitter. “Als je ziet dat Montano na het nemen van Covington’s titel nu ook Nicco Montano van haar titel is ontdaan, vraag ik me af hoe de UFC van een vechter verwacht dat hij de reis naar een kampioenschap of tussentijdse titel serieus neemt als hij op elk moment kan worden gestript om te voldoen aan de amusementslust van de UFC?”, aldus Leslie Smith een collega van Montano.

UFC is verkeerd bezig

Het blijft zuur als een kampioen ontdaan wordt van een titel, de Nederlandse UFC vechter Germaine de Randamie verloor haar UFC titel ook al eerder. En tegenstrijdig is het zeker want aan de ene kant dwingt men vechters om extreem af te vallen om hun gewicht te halen, maar sterft men bijna in het proces straft men iemand door deze te ontdoen van zijn titel. Hoe serieus kan men een organisatie als de UFC dan nog nemen?

Bekijk ook

⚠️ 🎥 Whiplash: Duw kost UFC’er Klose wedstrijd

Drakkar Klose kan niet vechten vandaag tegen Jeremy Stephens

🎥 😩 Pootje auw: Fedosov snel klaar met rivaal Majidov

Andrey Fedosov kwam vanavond in actie tegen Mahammadrasul Majidov

Van Dijke pakt titel op EK judo, Polling haakt af

Sanne van Dijke heeft op de EK judo in Lissabon (Portugal), de 70 kilo titel in de wacht gesleept.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page