UFC-partner 'DraftKings' beschuldigd van illegaal gokken, witwassen en maffiabanden - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC-partner ‘DraftKings’ beschuldigd van illegaal gokken, witwassen en maffiabanden

UFC-partner ‘DraftKings’ beschuldigd van illegaal gokken, witwassen en maffiabanden

UFC-partner 'DraftKings' beschuldigd van illegaal gokken, witwassen en maffiabanden

Deze week heeft DraftKings, welke in 2020 naar de beurs ging, zijn aandelen zien dalen door beschuldigingen van banden met gokken op de zwarte markt en de georganiseerde misdaad. In maart kondigden de UFC en DraftKings aan dat ze een ‘baanbrekende deal’ hadden getekend waardoor DraftKings de allereerste ‘Official Sportsbook and Daily Fantasy Partner’ van de UFC werd.

UFC-partner DraftKings’ lijkt flink in de problemen de gok organisatie wordt beschuldigd van banden met de georganiseerde misdaad, gokken op de zwarte markt, en het witwassen van geld. De aandelen van DraftKings zijn gedaald na claims van Hindenberg Research.

De beweringen zijn gedaan door Hindenburg Research, een investeringsmaatschappij die zich richt op activistische short-selling. ‘Shorting’ verwijst naar het lenen van aandelen in een bedrijf en deze te verkopen in de hoop ze tegen een lagere prijs terug te kopen en het verschil vervolgens op te strijken als handelswinst. Om te profiteren van short-selling moet het bedrijf waarin u investeert in waarde dalen.

Handel met voorkennis

Sinds 2017 heeft Hindenburg Research rapporten uitgebracht over vermeende fraude en misdrijf door verschillende bedrijven die ze hebben onderzocht, waaronder Nikola Corporation, Clover Health, Ormat Technologies en Lordstown Motors.

DraftKings vertelde CNN dat het geen commentaar zou geven op beschuldigingen dat het betrokken is bij illegale sportweddenschappen in Vietnam, Thailand, Maleisië en Iran of op claims van voormalige SBTech-medewerkers. SBTech wordt er ook van beschuldigd bewust actief te zijn in Iran, ondanks Amerikaanse sancties die dit verbieden. (LEES HIER HET HELE ONDERZOEK)

Bekijk ook

Genadeklap! ‘Jamal’s kans tegen Rico is nu’ (video)

De stand tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik is 1-1

Hesdy mag niet naar Glory! ‘Tijd voor actie’

Laat het me weten...

GRATIS Rico vs Jamal 3 kijken! ‘Hier is je kans’

Als echte kickboks fan wil je dit niet missen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page