UFC legt alle vechters verbod op! 'Grote verrassing' Nieuws
Nieuws

UFC legt alle vechters verbod op! 'Grote verrassing'

UFC legt alle vechters verbod op! 'Grote verrassing'

De UFC heeft een belangrijke wijziging aangebracht in haar gedragscode. De Amerikaanse MMA vechtsport organisatie heeft de regels gewijzigd die vechters en hun teams verbieden om op UFC-gevechten te wedden.

Het nieuws komt als een verrassing, aangezien verschillende vechters hebben gesproken over wedden op gevechten. Een aantal van de vechters binnen de UFC waren fervente wedders. Maar kunnen nu niet meer inzetten. Daarnaast kunnen coaches en iedereen in een vechtersteam ook niet langer wedden op UFC-gevechten.

Fraude voorkomen

Een van de redenen lijkt het te willen voorkomen van matchfixing. Tot nu toe is dit nog niet voorgekomen of bewezen maar in de oude situatie konden vechters inzetten op zichzelf voor winst of verlies. Het manipuleren van gevechten was op deze manier zeer eenvoudig.

Positief nieuws voor UFC-vechters is het feit dat deze nog steeds met sportsbooks en wedbedrijven als sponsors mogen blijven werken. Inzetten is helaas niet langer een optie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws