UFC-kampioen Ngannou is woest! 'Geknoeid met video'
Home / Nieuws / UFC-kampioen Ngannou is woest! ‘Geknoeid met video’

UFC-kampioen Ngannou is woest! ‘Geknoeid met video’

Francis Ngannou beschuldigt de voormalige sportschool waar hij trainde van ‘manipulatie’. De Fransman is woest na het vrijgeven van sparring videobeelden met zijn rivaal Ciryl Gane.

De twee zwaargewichten zullen op 22 januari vechten in het Honda Center in Anaheim, Californië. Ngannou is de officiele titelhouder en Gane is interim kampioen. Gane is het paradepaardje van de Franse MMA Factory, dezelfde sportschool waar Ngannou trainde op weg naar sterrendom (lees verder onder twitter bericht).

Eerder dit jaar bracht het voormalige team van Ngannou beelden uit van een eerdere sparring sessie met Gane. Ngannou beweert dat de clip uit 2019 op zo’n manier is gepresenteerd dat het een gunstiger licht op Gane werpt. ,,Toen ik die beelden zag, was mijn eerste reactie lachen”, zei Ngannou die later minder geamuseerd leek.

Ik ben de beste

,,Het gaat erom hem er beter uit te laten zien en mij er slecht uit te laten zien, om te bewijzen dat hij de man is. Dit is het ding, ik raak soms echt geïrriteerd door die dingen. En dan hoe ze gewoon de denkwijze van mensen willen manipuleren.” (Lees verder onder video).

Dat gezegd hebbende, wilde Ngannou zijn oude sparringpartner eraan herinneren dat wat Gane in de sportschool ervaarde, niet zoiets zal zijn als wat hij tijdens hun gevecht kan verwachten. ,,Hij heeft me niet in mijn beest-modus gezien.” Ngannou trainde kort geleden nog met Rico Verhoeven om zijn kickboks technieken aan te scherpen.

Bekijk ook

Prof Kooivechter (29) opgepakt geweld tegen vrouwen

Wat de verdenkingen precies inhouden geeft de politie niet vrij.

Rus vernietigd Braziliaan tijdens kooigevecht: ‘Canvas knuffelaar’ (video)

Dit resulteerde in een een brute KO door een aantal welgemikte stoten

Glory’s Ross Levine verzekert zich van titelkans in Karate Combat (video)

De Glory Kickbokser boekte een spectaculaire overwinning

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page