UFC-kampioen Ngannou gewaarschuwd! 'Stop er maar mee' Nieuws
Nieuws

UFC-kampioen Ngannou gewaarschuwd! 'Stop er maar mee'

UFC-kampioen Ngannou gewaarschuwd! 'Stop er maar mee'

Francis Ngannou doet zijn best om te onderhandelen over een verbeterde UFC-deal nadat zijn contract in januari 2023 verloopt. Maar de zwaargewicht kampioen heeft te horen gekregen dat hij zijn tijd verdoet.

Zwaargewicht kampioen Ngannou, 36, heeft niet meer gevochten sinds hij zijn titel te verdedigde tegen voormalig sparringpartner Cyril Gane in januari. De Kameroener, die vrij is om de UFC eind dit jaar te verlaten, onthulde dat de promotie hem nog geen nieuw contract heeft aangeboden. Ngannou wil betere voorwaarden in zijn nieuwe contract, zoals meer geld en de mogelijkheid om te boksen.

Levert niets op

MMA-analist Chael Sonnen denkt dat Ngannou zijn adem verspilt door een verbeterde deal te eisen, en zegt op zijn YouTube-kanaal: ,,Francis heeft gezegd dat er geen nieuw contract is verzonden en hij heeft geen haast. Francis heeft één vaardigheid. Hij is echt een grote man en hij kan mensen slaan en neerhalen. Er is niets anders om op een cv te zetten. Hij heeft heel hard gewerkt voor die vaardigheid, zijn leven toegewijd, maar er is niets anders om op een cv te zetten."

Ngannou heeft steun gekregen van YouTube-ster Jake Paul in zijn poging om een ​​betere deal te sluiten met de UFC. De zwaargewicht kampioen heeft eerder verklaard dat hij zich "onbeschermd" voelt in bepaalde voorwaarden van zijn contract en vindt dat de promotie individuele sponsorovereenkomsten voor vechters moet heroverwegen, die verboden waren toen de Reebok-deal in 2015 werd geïntroduceerd.

Eigen wil

,,Ik zou graag willen dat de UFC rekening houdt met hun positie in veel dingen met betrekking tot vechters", vertelde Ngannou aan MMA op SiriusXM. ,,Ik denk dat vechters ook het recht moeten hebben om een ​​sponsor op hun shirt te zetten, niet alleen voor het bedrijf om geld eruit. We zouden een manier moeten hebben om bepaalde sponsors te controleren en goed te keuren, zodat je een sponsor binnen [de UFC] kunt halen en er geld mee kunt verdienen."

Ngannou is in verband gebracht met een oefengevecht met WBC-zwaargewicht kampioen Tyson Fury, waarbij het paar elkaar in de ring ontmoette na Fury's knock-out overwinning tegen Dillian Whyte in april. Ngannou onthulde dat hij de voormalige pond-voor-pond nummer 1 Jon Jones wil bevechten in zijn terugkeer gevecht, met als mogelijke datum de lente van volgend jaar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws