UFC-kampioen half blind: 'Ik zie bijna niets meer!'
Home / Nieuws / UFC-kampioen half blind: ‘Ik zie bijna niets meer!’

UFC-kampioen half blind: ‘Ik zie bijna niets meer!’

Charles Oliveira, UFC lichtgewicht kampioen beweert dat zijn gezichtsvermogen zo slecht is dat hij drie tegenstanders in de kooi ziet. Ook zegt Oliveira zegt dat zijn gezichtsvermogen hem nog niet heeft gehinderd in een gevecht.

Het is niet helemaal zeldzaam dat een vechter een relatief slecht gezichtsvermogen heeft. Waarbij een aantal van topvechters waaronder Conor McGregor op een bepaald moment een bril droegen. In een recent interview onthulde Oliveira precies hoe slecht zijn gezichtsvermogen is, en hoe het een factor kan zijn in zijn gevechten.

,,Ik zie drie gezichten. Als ik de middelste raak, is dat prima”, zegt Oliveira. ,,Drie rivalen is voor mij perfect. Als ik die in het midden raak, is het goed. Ik zal je de waarheid vertellen, ik ben een man die veel vertrouwen in God heeft en het is geen grap. Als ik mijn bril afzet, zie ik maar 50 procent, maar het heeft me nooit gehinderd in een gevecht.”

Als ik hem afzet zie ik geen flikker

Oliviera vervolgde; ,,Het heeft me nooit gehinderd in een gevecht. Soms loop ik naar de MMA-kooi zonder de bril, soms loop ik naar binnen met de bril. Het hangt af van mijn sfeer. Soms vind ik het leuk om met een bril binnen te lopen om er ongevaarlijker uit te zien. Maar als ik mijn bril afzet, ben ik blind.”

Van Oliveira wordt verwacht dat hij in de zomer zijn titel zal verdedigen, naar verwachting tegen McGregor. Deze zal naar verwachting in april weer volledig zal trainen nadat hij vorig jaar een gebroken been in de kooi had opgelopen.

Bekijk ook

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: 'Yo b*tch' (video)

Transmeisje straft bullebak met grote mond af: ‘Yo b*tch’ (video)

Dat transmeisjes ook kunnen vechten blijkt wel uit een video die viraal gaat op social media.

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

UFC-kampioen Ngannou geeft datum voor zijn comeback

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen sluit de mogelijkheid om tegen het einde van het jaar terug te keren naar de UFC niet volledig uit

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page