UFC in hemd gezet: Concurrent deelt gevoelige klap uit - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC in hemd gezet: Concurrent deelt gevoelige klap uit

UFC in hemd gezet: Concurrent deelt gevoelige klap uit

Dana White UFC-president

Het lijkt er op dat UFC-vechter Sarah Alpar’s GoFundMe-campagne onderdeel is geworden van een steekspel tussen de UFC en concurrent Triller Fight Club. Alpar die via social media liet weten geen geld te hebben om haar training voor te berieden voor haar volgende gevecht, kreeg een mega bedrag gestort door Triller.

In navolging van Youtube-ster en pro-bokser Jake Paul die onder de Triller vlag in de ring stond, stortte de organisatie maar liefst 25.000 dollar op de GoFundMe pagina van Alpar. Hiermee lijkt Triller een statement te willen maken richting de UFC en haar president Dana White, die Triller een flut organisatie noemde. White viel uit tegen Triller doordat deze UFC vechters tegenover types als Paul in de ring zet.

Paul stortte zelf al 5.000 naar Alpar omdat deze vindt dat White een zing figuur is die zijn vechters en vooral de opkomende talenten onderbetaald. Nu volgt dus Triller die een kans op wraak lijkt te zien voor de uitlatingen van de UFC-baas.

Schandalig

,,We zijn vereerd om Sarah (Alpar) te helpen terwijl ze haar mars voortzet om wereldkampioen te worden”, zei Peter Kahn,van Triller Fight Club in een vrijgegeven verklaring. ,,Sarah en veel onderbetaalde UFC-vechters beginnen met een achterstand wanneer ze meerdere andere banen moeten hebben.”

,,Dit terwijl ze hun lichaam en hersenen door de meest rigoureuze training moeten leiden die je je maar kunt voorstellen. Het is triest om te zien dat zulke getalenteerde vechters minder verdienen dan de UFC-ring ronde-meisjes.“ Vanuit de UFC of White is nog niet gereageerd op de gulle gift van Triller.

Bekijk ook

UFC knokker Nate Diaz klaagt: ‘Ik wil vechten’

Diaz is lid van de UFC-selectie sinds 2007

‘Rico tegen Jamal de BESTE partij om te maken’ (video)

Er is al veel gezegd en geschreven over de rivaliteit tussen Verhoeven en Ben Saddik.

Snelle actie! Scheids voorkomt bloedbad na ‘KO’ (video)

Een geluk dat de scheids goed bij zijn positieven was

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page