'UFC heeft mij er in geluisd!' Kampioen Ngannou overtuigd van opzet
Home / Nieuws / ‘UFC heeft mij er in geluisd!’ Kampioen Ngannou overtuigd van opzet

‘UFC heeft mij er in geluisd!’ Kampioen Ngannou overtuigd van opzet

Francis Ngannou gelooft dat UFC een virale backstage Ciryl Gane-scène heeft opgezet. De video van Ngannou die zijn voormalige teamgenoot Gane en MMA Factory-coach Fernand Lopez backstage bij UFC 268 afsnauwde, trok veel aandacht. Juist omdat de UFC de ijzige backstage-interactie vastlegde en snel op sociale media plaatste.

Het was het soort toevallige beelden dat een gouden rating zou kunnen zijn voor een gevecht, dat de UFC waarschijnlijk op de markt zal brengen als een bloedbad tussen twee van de meest angstaanjagende atleten ter wereld.

Opzettelijk gedaan

,,Ze wachtten mij gewoon op”, zegt Ngannou in een gesprek met Daniel Cormier en die er van overtuigd is dat het kwade opzet was. ,,Dat is precies waar de UFC op zat te wachten. Als je naar die video kijkt, stonden ze om de hoek op me te wachten.”

Hoewel de scène het verhaal dat er slecht bloed bestaat tussen Ngannou en Gane geloofwaardig kan hebben gemaakt, is het eigenlijk niet helemaal waar. Beide vechters hebben in de aanloop naar UFC 270 meerdere keren aangegeven, dat er geen echte rivaliteit tussen hen bestaat. Elke relatie die ze ooit hadden tijdens hun training in de Franse MMA-factory was een zeldzame maar hartelijke.

Bekijk ook

8 tegen 8! Heftige taferelen op bizar MMA-event (video)

In Polen staat men er om bekend de meest bizarre vechtsport evenementen te organiseren

Knokken bij boks staredown! Face-off loopt uit de hand (video)

Dit leidde tot een heftig moment waar de adrenaline flink opliep.

CHAOS! Knokker (52) bijt tegenstander in minikooi (video)

Dit dwong de scheidsrechter de actie te pauzeren

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page