Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC Fight Night: Yair Rodriguez vervangt geblesseerde Frankie Edgar

UFC Fight Night: Yair Rodriguez vervangt geblesseerde Frankie Edgar

UFC vedergewicht deelnemer Frankie Edgar is wegens een blessure genoodzaakt zich terug te trekken uit het geplande hoofdevenement tegen Chan Sung Jung op UFC Fight Night op 10 november. De UFC heeft Yair Rodriguez op kort termijn weten te boeken als vervanging.

UFC-president Dana White gaf vrijdag het nieuws door aan ESPN. Het UFC Fight Night-evenement staat gepland op Pepsi Center in Denver. Volgens bronnen dicht bij Frankie Edgar, scheurde hij zijn linkerbiceps. Verwacht wordt dat de verwonding geen operatie vereist en Edgar hoopt dan ook volgens de bronnen begin 2019 terug te keren.

Blessures

De 26-jarige Yair Rodriguez (10-2), heeft niet meer gevochten sinds hij in 2017 door een TKO verloor van Frankie Edgar. Rodriguez zou in september tegen Zabit Magomedsharipov vechten, maar trok zich terug uit het gevecht vanwege een blessure.

De Mexicaan wordt Rodriguez beschouwd als een toppers van 145 pond. De UFC heeft eerder dit jaar bijna de banden met hem verbroken vanwege contractuele en matchmaking geschillen, maar de relatie werd uiteindelijk hersteld.

Chan Sung Jung (14-4), beter bekend onder de bijnaam “Korean Zombie”, komt terug van een periode van afwezigheid van 21 maanden. Ook hij werd gedwongen eerder dit jaar uit een gevecht te stappen – een match-up tegen Ricardo Lamas in juli – vanwege een blessure.

Bekijk ook

Youtuber en vechtsport fan Zackstube overleden

Treurig nieuws: Youtuber Zackstube overleden

Treurig nieuws Youtuber Zackstube is vandaag overleden. Hij was klein van stuk maar deed grote ...

Surinaamse MMA-vechter geëerd door president Bouterse

Een grote eer noemt hij het zelf zijn bezoek aan de president van zijn land. ...

Gepest meisje slaat meedogenloos terug (video)

Wraak: gepest MMA-meisje slaat meedogenloos terug (video)

Pesten is van alle tijden, echter lijkt deze de afgelopen jaren verhard. Van kopschop video’s ...