Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC Fight Night: Yair Rodriguez vervangt geblesseerde Frankie Edgar

UFC Fight Night: Yair Rodriguez vervangt geblesseerde Frankie Edgar

UFC vedergewicht deelnemer Frankie Edgar is wegens een blessure genoodzaakt zich terug te trekken uit het geplande hoofdevenement tegen Chan Sung Jung op UFC Fight Night op 10 november. De UFC heeft Yair Rodriguez op kort termijn weten te boeken als vervanging.

UFC-president Dana White gaf vrijdag het nieuws door aan ESPN. Het UFC Fight Night-evenement staat gepland op Pepsi Center in Denver. Volgens bronnen dicht bij Frankie Edgar, scheurde hij zijn linkerbiceps. Verwacht wordt dat de verwonding geen operatie vereist en Edgar hoopt dan ook volgens de bronnen begin 2019 terug te keren.

Blessures

De 26-jarige Yair Rodriguez (10-2), heeft niet meer gevochten sinds hij in 2017 door een TKO verloor van Frankie Edgar. Rodriguez zou in september tegen Zabit Magomedsharipov vechten, maar trok zich terug uit het gevecht vanwege een blessure.

De Mexicaan wordt Rodriguez beschouwd als een toppers van 145 pond. De UFC heeft eerder dit jaar bijna de banden met hem verbroken vanwege contractuele en matchmaking geschillen, maar de relatie werd uiteindelijk hersteld.

Chan Sung Jung (14-4), beter bekend onder de bijnaam “Korean Zombie”, komt terug van een periode van afwezigheid van 21 maanden. Ook hij werd gedwongen eerder dit jaar uit een gevecht te stappen – een match-up tegen Ricardo Lamas in juli – vanwege een blessure.

Bekijk ook

MMA-vechter ‘breekt arm’ maar pakt toch wereldtitel

De Engelse MMA-vechter Ben Rees vocht zaterdagavond tijdens Raged UK MMA 10, brak zijn arm maar werd toch wereldkampioen.

Connor McGregor belooft scherper en sneller terug te komen in 2018

Conor McGregor in onderhandeling met UFC over nieuwe deal

Volgens ESPN's Ariel Helwani is Conor McGregor momenteel bezig met een terugkeer naar de UFC in de late zomer of vroege herfst.

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

REGIO NIEUWS UITGELICHT