Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC Fight Night: Yair Rodriguez vervangt geblesseerde Frankie Edgar

UFC Fight Night: Yair Rodriguez vervangt geblesseerde Frankie Edgar

UFC vedergewicht deelnemer Frankie Edgar is wegens een blessure genoodzaakt zich terug te trekken uit het geplande hoofdevenement tegen Chan Sung Jung op UFC Fight Night op 10 november. De UFC heeft Yair Rodriguez op kort termijn weten te boeken als vervanging.

UFC-president Dana White gaf vrijdag het nieuws door aan ESPN. Het UFC Fight Night-evenement staat gepland op Pepsi Center in Denver. Volgens bronnen dicht bij Frankie Edgar, scheurde hij zijn linkerbiceps. Verwacht wordt dat de verwonding geen operatie vereist en Edgar hoopt dan ook volgens de bronnen begin 2019 terug te keren.

Blessures

De 26-jarige Yair Rodriguez (10-2), heeft niet meer gevochten sinds hij in 2017 door een TKO verloor van Frankie Edgar. Rodriguez zou in september tegen Zabit Magomedsharipov vechten, maar trok zich terug uit het gevecht vanwege een blessure.

De Mexicaan wordt Rodriguez beschouwd als een toppers van 145 pond. De UFC heeft eerder dit jaar bijna de banden met hem verbroken vanwege contractuele en matchmaking geschillen, maar de relatie werd uiteindelijk hersteld.

Chan Sung Jung (14-4), beter bekend onder de bijnaam “Korean Zombie”, komt terug van een periode van afwezigheid van 21 maanden. Ook hij werd gedwongen eerder dit jaar uit een gevecht te stappen – een match-up tegen Ricardo Lamas in juli – vanwege een blessure.

Bekijk ook

VIDEO: Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor aangevallen door woeste fans

UFC 229 vechtpartij: ‘Khabib krijgt uitstel voor hoorzitting’

Het lijkt erop dat UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov ook uitstel heeft gekregen in zijn ...

Bekende vechtsportjournalist ontslagen wegens bezit kinderporno

Foto: pxhere.com SB Nation ontsloeg MMA-journalist een van haar journalisten afgelopen zaterdag nadat men hoorde ...

Karateka Tyron Lardy tweede op finale WKF Serie A in Sjanghai

Tyron Lardy (screenshot YouTube) De uit Haarlem afkomstige karateka Tyron Lardy heeft goed geluisterd naar het ...