UFC eert kickbokslegende Ramon Dekkers en famile Hemmers Nieuws
Nieuws

UFC eert kickbokslegende Ramon Dekkers en famile Hemmers

UFC eert kickbokslegende Ramon Dekkers en famile Hemmers
UFC eert kickbokslegende Ramon Dekkers en famile Hemmers

De familie Hemmers is geëerd met de onthulling van de 'Ramon Dekkers Room' in het nieuw gebouwde UFC-hoofdkantoor in Las Vegas.

Vandaag werd door de UFC in een persbericht aan de erkende media, bekend gemaakt dat niet alleen Ramon Dekkers geëerd is met de onthulling van een 'Ramon Dekkers Room' in het nieuwe UFC-hoofdkantoor in Las Vegas, Nevada, maar ook de familie Hemmers en haar beroemde Gym.

In 2019 viert Hemmers Gym 35 jaar topprestaties. Het verhaal van het team begon in 1984 toen familiepatriarch Cor Hemmers professioneel vocht, net toen de moderne sport van kickboksen zich ontwikkelde, vervolgens zelf trainer werd. Maar het was toen Hemmers de weg kruiste met een jonge Ramon Dekkers, die zijn stiefzoon zou worden, waardoor een baanbrekend partnerschap werd gevormd.

Agressie en explosieve stijl

Dekkers, die in de jaren negentig een pad bewandelde voor anderen om te volgen toen hij een van de eerste Europeanen werd die vocht en won in Thailand, werd een levende legende in de jaren negentig vanwege zijn niet aflatende agressie en explosieve stijl. Tot op de dag van vandaag blijft Dekkers, die in 2013 op 43-jarige leeftijd stierf, een idool voor vechters wereldwijd.

Ramons broer Carlo trainde ook onder Cor, die inmiddels getrouwd was met hun moeder en de twee broers werden compleet door een derde, toen Nick Hemmers werd geboren. Alle drie de broers trainden en vochten onder Cor en brachten meer tijd door in de trainingsring dan in het ouderlijk huis.

Op naar de US

In dit 35-jarig jubileumjaar opent de familie Hemmers de deuren van haar hoofdvestiging in Breda open dagen vrij toegankelijk voor het publiek, waar een selectie van Ramons trofeeën, titels, vecht shorts en handschoenen te zien zijn. Het team scout momenteel locaties in de VS voordat het de eerste USA Hemmers Gym opent.

ZIE OOK >> Hemmers Gym viert jubileum

Het succes op het hoogste niveau van het team blijft tot op de dag van vandaag, lichtgewicht Marat Grigorian bezit het GLORY lichtgewicht kampioenschap en Nick Hemmers bracht UFC lichtgewicht Mark Diakiese onlangs naar de overwinning op UFC Kopenhagen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws