UFC bevestigd dat Brock Lesnar doping tests ondergaat - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC bevestigd dat Brock Lesnar doping tests ondergaat

UFC bevestigd dat Brock Lesnar doping tests ondergaat

De voormalig UFC-zwaargewichtkampioen Brock Lesnar is begonnen aan het proces om terug te komen in de doping tests procedures van de USADA. UFC-president Dana White sprak er voor het eerst over op de persconferentie na het gevecht tussen Daniel Cormier en Stipe Miocic, op UFC 226. Op zich geen verrassing nadat Lesnar de kooi bestormde waar net de clash tussen Cormier en Miocic had plaats gevonden.

Lesnar daagt Cormier uit maar moet zeker zes maanden wachten

Na de partij die gewonnen werd door Cormier, daagde Lesnar de nieuwe UFC-zwaargewichtkampioen Daniel Cormier uit in wat een slecht stukje acteer werk leek, zo overgenomen vanuit de WWE waar Lesnar actief is als show worstelaar. Ondanks dat Lesnar officieel weer deel uitmaakt van de doping test procedures, heeft hij nog steeds iets meer dan zes maanden over van zijn vorige schorsing, wat betekent dat hij tot ten minste januari de kooi niet zou mogen betreden.

Streng anti doping beleid van de UFC

Volgens het strenge anti-dopingbeleid van de UFC, wat stelt dat als een vechter die geschorst is met pensioen gaat, blijft die schorsing bevroren totdat deze vechter terugkomt in het test programma. Lesnar ging formeel met pensioen na ongeveer zes maanden binnen zijn eenjarige schorsing, wat het resultaat was van zijn positieve test voor de verboden stof clomiphene in meerdere geneesmiddelenonderzoeken in verband met UFC 200 in juli 2016.

De woordvoerder van de USADA kon niet in detail ingaan op wat Lesnar tot nu toe heeft gedaan met betrekking tot terug komen in het test programma. White zei zaterdag dat Lesnar’s deal met WWE hem overigens wel in staat stelt te vechten in de UFC.

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page