UFC bedreigt haar vechters: 'Slikken of stikken' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC bedreigt haar vechters: ‘Slikken of stikken’

UFC bedreigt haar vechters: ‘Slikken of stikken’

UFC bedreigt haar vechters: 'Slikken of stikken'

Ariel Helwani, sportjournalist en tot kort verbonden aan de sport zender ESPN, doet een boekje open over de werkwijze van de grootste MMA vechtsport organisatie ter wereld UFC. Helwani die sinds kort niet meer verbonden is aan de zender zegt dat er wanpraktijken plaatsvinden om vechters onder druk te zetten.

Het recente incident welke naar buiten kwam en betrekking heeft op UFC-zwaargewicht kampioen Francis Ngannou lijkt de lont in het kruidvat. De UFC besloot de net kampioen geworden Fransman aan de kant te schuiven door Derrick Lewis en Cyril Gane voor diens titel te laten vechten. Reden, Ngannou wil op vakantie en dat wordt niet getolereerd.

Dat gezegd hebbende onthult Helwani die nu vrijuit durft te spreken omdat ESPN partner is van de UFC, dat vechter zwaar onder druk en zelfs bedreigd worden. Vooral UFC-directeur Hunter Campbell wordt gebruikt bij onderhandelingen over vechters. Helwani onthult dat het dreigen om de titel te strippen of een interim-riem te creëren “voortdurend” wordt gedaan om UFC-kampioenen te laten doen wat de organisatie wil.

Dreigen

,,Als je kijkt naar het tussentijdse nieuws van vandaag, zou je geschokt zijn hoe vaak ze hiermee dreigen en/of hoe vaak ze dreigen te strippen. En hoewel de meeste kritiek gericht was op Dana White hij is tenslotte het gezicht was het echt de werkwijze van Hunter Campbell sinds hij het overnam”, schreef Helwani.

Helwani gaf ook een specifieker voorbeeld, in voormalig kampioen Stipe Miocic, die in het verleden wat problemen heeft gehad met de UFC. ,Ik kan minstens vijf keer bedenken dat ze dreigden Stipe te strippen”, aldus Helwani. Schijnbaar geeft de UFC prioriteit aan controle over geldelijk gewin op de korte termijn, vooral tijdens dit ESPN-tijdperk. Dit was ook duidelijk tijdens de vele openbare transacties met onder meer Georges St-Pierre, en meer recentelijk Jon Jones en Francis Ngannou.

Bekijk ook

Klote! Kapot getrapte UFC’er moet onder het mes

De UFC'er heeft nog een operatie nodig om de boel te herstellen

NL-Kickboksers in actie tijdens mega events Roemenië en Tsjechië

Nederlandse kickboksers zijn steeds vaker in actie te zien in het voormalige Oostblok

Jackass Steve-O gewurgd door MMA vechter Chuck Liddell

‘Vraag het mij!’ UFC legende (51) heeft interesse in Bare Knucle gevecht

Chuck Liddell is nooit teruggekomen van een gevecht en als het juiste aanbod langskwam, dan zou hij zelfs zijn handschoenen uitdoen om met blote vuisten te vechten met een tegenstander.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page