UFC bedreigt haar vechters: 'Slikken of stikken' Nieuws
Nieuws

UFC bedreigt haar vechters: 'Slikken of stikken'

UFC bedreigt haar vechters: 'Slikken of stikken'

Ariel Helwani, sportjournalist en tot kort verbonden aan de sport zender ESPN, doet een boekje open over de werkwijze van de grootste MMA vechtsport organisatie ter wereld UFC. Helwani die sinds kort niet meer verbonden is aan de zender zegt dat er wanpraktijken plaatsvinden om vechters onder druk te zetten.

Het recente incident welke naar buiten kwam en betrekking heeft op UFC-zwaargewicht kampioen Francis Ngannou lijkt de lont in het kruidvat. De UFC besloot de net kampioen geworden Fransman aan de kant te schuiven door Derrick Lewis en Cyril Gane voor diens titel te laten vechten. Reden, Ngannou wil op vakantie en dat wordt niet getolereerd.

Dat gezegd hebbende onthult Helwani die nu vrijuit durft te spreken omdat ESPN partner is van de UFC, dat vechter zwaar onder druk en zelfs bedreigd worden. Vooral UFC-directeur Hunter Campbell wordt gebruikt bij onderhandelingen over vechters. Helwani onthult dat het dreigen om de titel te strippen of een interim-riem te creëren "voortdurend" wordt gedaan om UFC-kampioenen te laten doen wat de organisatie wil.

Dreigen

,,Als je kijkt naar het tussentijdse nieuws van vandaag, zou je geschokt zijn hoe vaak ze hiermee dreigen en/of hoe vaak ze dreigen te strippen. En hoewel de meeste kritiek gericht was op Dana White hij is tenslotte het gezicht was het echt de werkwijze van Hunter Campbell sinds hij het overnam”, schreef Helwani.

Helwani gaf ook een specifieker voorbeeld, in voormalig kampioen Stipe Miocic, die in het verleden wat problemen heeft gehad met de UFC. ,Ik kan minstens vijf keer bedenken dat ze dreigden Stipe te strippen", aldus Helwani. Schijnbaar geeft de UFC prioriteit aan controle over geldelijk gewin op de korte termijn, vooral tijdens dit ESPN-tijdperk. Dit was ook duidelijk tijdens de vele openbare transacties met onder meer Georges St-Pierre, en meer recentelijk Jon Jones en Francis Ngannou.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws