UFC 229 post-fight persconferentie: White en Khabib aan het woord Nieuws
Nieuws

UFC 229 post-fight persconferentie: White en Khabib aan het woord

UFC 229 post-fight persconferentie: White en Khabib aan het woord
UFC 229 post-fight persconferentie: White en Khabib aan het woord

Het gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor houdt de gemoederen bezig. Misschien nog meer wat er na het gevecht gebeurde, waarbij men totaal door het lint ging vanwege de uitslag en vanwege uitspraken die zijn gedaan in het verleden.

Reactie van White op rellen

White legt uit dat hij aanhangers van Khabib de octagon zag ingaan en dat een van beide McGregor van achteren aanviel. White legt uit dat hij ervoor koos niet de riem bij Nurmagomedov om te doen in de ring omdat boze fans van alles in de ring gooiden. "Ik heb de verantwoordelijkheid voor alle aanwezigen, ook die in de ring," zei White.

"We hebben geluk als we Nurmagomedov levend de ring uit krijgen." Het prijzengeld van Khabib wordt ingehouden zolang er een onderzoek loopt van The Nevada Athletic Commission. McGregor heeft zijn geld wel gekregen. Drie mannen, vermoedelijk uit het Khabib-kamp, werden gearresteerd maar zijn ook weer vrijgelaten omdat Conor McGregor geen aanklacht wil indienen bij de politie.

Onrust voorkomen

White legde ook uit dat hij al 18 jaar met UFC bezig is en dat dit niet de manier is hoe MMA-gevechten normaliter verlopen. In de voorbereidingen naar dit gevecht verliep alles soepel. "Iedere vechter haalde zijn gewicht, de beveiliging was goed op gezet en er was meer politie aanwezig dan normaal." White complimenteerde de beveiliging en de politie omdat ze het uitspreiden van de onrusten wisten te voorkomen.

"Maar dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat vechters lelijke dingen tegen elkaar gaan zeggen. Dit is de vechtbusiness, dit is zoals het gaat. Maar zoals dit? Dit is nog nooit voorgevallen in 18 jaar bij UFC. Ik ben niet eens boos, ik ben teleurgesteld." Aldus Dana White.

Reactie van Khabib Nurmagomedov

Nurmagomedov begint met zich te verontschuldigen omdat hij zich niet van zijn beste kant heeft laten zien. Maar hij begrijpt niet dat mensen het zo opblazen dat hij over de kooi is gesprongen. "Waarom praten mensen daarover? Ik begrijp het niet. Waarom niet over het feit dat McGregor het over mijn geloof heeft gehad, over mijn land, mijn vader. In Brooklyn het voorval met de bus. What about this shit?" Vraagt Khabib zich af. "Mijn vader heeft me geleerd dat ik altijd respectvol moet zijn. In het Californische team waar ik zeven jaar mee heb gewerkt weet hoe ik ben."

"Ze noemen hem tweevoudig wereldkampioen, maar vandaag tikte hij af, zoals ik heb voorspelt, en daarom heb ik nog steeds de belt, onbetwist." Nurmagomedov stelt dat de media het MMA verandert. "MMA is een respect sport, geen trash-talk sport. Ik wil niet dat tegenstanders shit praten over hun tegenstanders, over hun geloof of over hun land. Als ik terug thuis ben, gaat mijn vader me slaan. Sorry Nevada en sorry Las Vegas." Aldus Khabib Nurmagomedov.

De volledige anderhalf uur durende post-fight persconferentie kunt u het in onderstaande video nog eens rustig nakijken. Dana White begint rond 48:08 en Khabib rond 1:21:55.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws