UFC 223: Ferguson ontmoet Khabib in lichtgewicht titelgevecht Nieuws
Nieuws

UFC 223: Ferguson ontmoet Khabib in lichtgewicht titelgevecht

UFC 223: Ferguson ontmoet Khabib in lichtgewicht titelgevecht

Namajunas komt Joanna onder ogen in de rematch voor de lichtgewicht kampioenschap titel

UFC 223 wordt gehouden op zondag 8 april in Brooklyn, New York. Het belangrijkste evenement is een onbetwistbaar lichtgewicht kampioenschap tussen de interim-kampioen Tony Ferguson en de uitdager Khabib Nurmagomedov. De aankondiging is gedaan op zaterdag 20 januari in de TD Garden in Boston, MA, waar UFC president Dana White verklaarde dat "de winnaar van dit gevecht de kampioen zal zijn. Het is een onbetwiste titelstrijd. '

Van Ferguson werd aanvankelijk verwacht dat hij zijn tussen titel zou verdedigen tegen Nurmagomedov

De huidige lichtgewichtkampioen is Conor McGregor. Op dit moment is het onduidelijk of de aangekondigde onbetwiste titelstrijd betekent dat "The Notorious" al van zijn titel is beroofd of niet. Het co-main event op UFC 223 toont de regerend kampioen Rose Namajunas die haar titel verdedigt tegen de voormalige kampioen Joanna Jedrzejczyk. "The Thug" claimde afgelopen november de riem op UFC 217 toen ze de Poolse ster knock-out sloeg in de eerste ronde.

De persconferentie bevatte ook de UFC 222 belangrijkste vechters

Het evenement wordt bekroond door Max Holloway en Frankie Edgar die hun wrok uitvechten op 4 maart in Las Vegas. Holloway is de verdedigende vedergewichtkampioen, terwijl Edgar, de voormalige lichtgewicht titelhouder, tweemaal werd uitgedaagd voor de titel. Het paar was oorspronkelijk gepland voor UFC 218, maar de wedstrijd viel af toen de laatste zich terugtrok vanwege een blessure.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws