UFC 215: Amanda Nunes wint van Valentina Shevchenko en behoudt titel! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC 215: Amanda Nunes wint van Valentina Shevchenko en behoudt titel!

UFC 215: Amanda Nunes wint van Valentina Shevchenko en behoudt titel!

Het was niet alleen boksen wat de klok sloeg zaterdagavond, op UFC 215 vochten Amanda Nunes en Valentina Shevchenko om de titel!

Na vijf moeilijke ronden behield UFC Women’s bantamweight kampioen Amanda Nunes (15-4 MMA, 8-1 UFC) haar titel met de smalste marges. Ze won in een split-decision overwinning tegen Valentina Shevchenko (14-3 MMA, 3-2 UFC).

UFC 215: Amanda Nunes wint van Valentina Shevchenko en behoudt titel!
FOTO;MMA junkie

Dit bantamweight titel gevecht bij de  vrouwen was het belangrijkste evenement voor de UFC 215-kaart, die plaatsvond op Rogers Place in Edmonton, Alberta, Canada en op pay-per-view werd uitgezonden.

Aan elkaar gewaagd

De twee vrouwen begonnen met lage schoppen om de wedstrijd te starten, en Nunes leek zichzelf in de opening seconden, op zoek naar een gemeten aanval. De macht van Nunes was in het begin duidelijk, maar Shevchenko was ongelooflijk snel in haar counters. De uitdager leek een beetje ongemakkelijk terwijl de ronde vorderde. Nunes  leek het tempo en het bereik tot de klok te controleren. De overige rondes was het eigenlijk een gelijk opgaan van beide vechters, wat zou resulteren in een nauwe beslissing op het einde.

Split decision uitslag

47-48, 48-47 en 48-47 was de uiteindelijke score van beide dames, het leeft tot het laatste moment spannend aangezien Valentina Shevchenko zich niet onverlet liet in het gevecht. Dit blijkt ook wel uit de zogenaamde split decision uitslag van de jury die ten faveure van Amanda Nunes uitviel, een teleurgestelde Valentina Shevchenko schudde met het hoofd bij het horen van de uitslag en was het er klaarblijkelijk niet mee eens.

Zij was niet de enige die twijfelde aan de uitslag, ook bekende MMA twitteraars en volgers hadden hun eigen mening, en ventileerde deze dan ook naar hartelust. Nunes behoudt haar titel en kijkt uit naar haar volgende uitdager!

Bekijk ook

UFC-ster Khabib serieus over voetbal carrière

Khabib Nurmagomedov is bereidt als prof voetballer het veld te betreden.

Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee

Vandaag kondigde de Rus aan zijn bokshandschoenen voor altijd aan de wilgen te hangen.

Cashen: Arm blessure levert UFC’er dik geld op

De UFC deelde vier bonussen uit na het UFC 263 evenement

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page