UFC 215: Amanda Nunes wint van Valentina Shevchenko en behoudt titel! Nieuws
Nieuws

UFC 215: Amanda Nunes wint van Valentina Shevchenko en behoudt titel!

UFC 215: Amanda Nunes wint van Valentina Shevchenko en behoudt titel!

Het was niet alleen boksen wat de klok sloeg zaterdagavond, op UFC 215 vochten Amanda Nunes en Valentina Shevchenko om de titel!

Na vijf moeilijke ronden behield UFC Women's bantamweight kampioen Amanda Nunes (15-4 MMA, 8-1 UFC) haar titel met de smalste marges. Ze won in een split-decision overwinning tegen Valentina Shevchenko (14-3 MMA, 3-2 UFC).

FOTO;MMA junkie
FOTO;MMA junkie

Dit bantamweight titel gevecht bij de vrouwen was het belangrijkste evenement voor de UFC 215-kaart, die plaatsvond op Rogers Place in Edmonton, Alberta, Canada en op pay-per-view werd uitgezonden.

Aan elkaar gewaagd

De twee vrouwen begonnen met lage schoppen om de wedstrijd te starten, en Nunes leek zichzelf in de opening seconden, op zoek naar een gemeten aanval. De macht van Nunes was in het begin duidelijk, maar Shevchenko was ongelooflijk snel in haar counters. De uitdager leek een beetje ongemakkelijk terwijl de ronde vorderde. Nunes leek het tempo en het bereik tot de klok te controleren. De overige rondes was het eigenlijk een gelijk opgaan van beide vechters, wat zou resulteren in een nauwe beslissing op het einde.

Split decision uitslag

47-48, 48-47 en 48-47 was de uiteindelijke score van beide dames, het leeft tot het laatste moment spannend aangezien Valentina Shevchenko zich niet onverlet liet in het gevecht. Dit blijkt ook wel uit de zogenaamde split decision uitslag van de jury die ten faveure van Amanda Nunes uitviel, een teleurgestelde Valentina Shevchenko schudde met het hoofd bij het horen van de uitslag en was het er klaarblijkelijk niet mee eens.

Zij was niet de enige die twijfelde aan de uitslag, ook bekende MMA twitteraars en volgers hadden hun eigen mening, en ventileerde deze dan ook naar hartelust. Nunes behoudt haar titel en kijkt uit naar haar volgende uitdager!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws