Tyson Fury vraagt bokslicentie aan voor het verdedigen Ring Magazine titel Nieuws
Nieuws

Tyson Fury vraagt bokslicentie aan voor het verdedigen Ring Magazine titel

Tyson Fury vraagt bokslicentie aan voor het verdedigen Ring Magazine titel

Tyson Fury heeft zijn intentie uitgesproken om de zwaargewicht titel van het Ring Magazine in april te verdedigen!

Hij vraag de licentie aan op basis van een mogelijke uitspraak om hem van de beroemde titel te strippen, met andere woorden zonder te boksen eenlicentie raakt hij deze dus kwijt. De 29-jarige is al meer dan twee jaar zonder gevecht te wijten aan verschillende problemen, sinds zijn overwinning op Wladimir Klitschko en een nu op de rand om ontdaan te worden van de titel, volgens de directeur Doug Fischer van Ring Magazine.

Tyson moet met zichzelf in het reine komen

"Als lid van THE RING Editorial Board en zijn classificatiepanel heb ik het hele jaar 2017 zijn situatie gevolgd," verklaarde Fischer in zijn verklaring. "Soms vond ik het het beste dat we hem de titel zouden ontnemen, andere keren wilde ik hem tijd geven voor dingen (voornamelijk zijn juridische situatie met UKAD en zijn geestelijke gezondheid) om met zichzelf in het reine te komen. "De situatie van Fury gecompliceerd is dat hij rematches gepland had met Wladimir Klitschko - voor 9 juli 2016 en 29 oktober 2016 - die werden uitgesteld (vanwege een gewonde enkel eind juni) en vervolgens geannuleerd (vanwege psychische problemen).

Contract getekend met MTK Global

Fury tekende in november bij een managementbedrijf (MTK Global) en in december hield UKAD eindelijk zijn hoorzitting en behalve Fury (en ook zijn neef Hughie), die de weg vrijmaakte voor zijn langzame comeback ooit in de eerste helft van 2018. "Toch moet Fury zo snel mogelijk het gevecht tegen het schema inhalen. We kunnen niet naar februari gaan, nog steeds niet wetend wanneer of wie de champ tegen zich zal zien in de ring" voegde Fischer eraan toe. Fury heeft nu verklaard dat hij dit voorjaar weer actie zal ondernemen en zijn Ring Magazine titel dan wil verdedigen.

Ondanks het feit dat hij aanvankelijk verklaarde dat hij mogelijk ergens anders naar op zoek was voor een licentie, wordt van Fury verwacht opnieuw een aanvraag in te dienen bij de British Boxing Board of Control om op koers te blijven om Anthony Joshua te verslaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws