Home / Nieuws / Tweede gevecht van Tyson Fury’s comeback eindigt in winst!

Tweede gevecht van Tyson Fury’s comeback eindigt in winst!

De eerste ronde zette de toon voor de rest van het gevecht wat Tyson Fury vanavond voerde tegen Francesco Pianeta. In de eerste ronde staat de zigeunerkoning Fury op zijn tenen en hij legt zijn handen op de touwen om Pianeta te verleiden een paar stoten uit te delen. De Italiaan slaat niet helemaal raak en Fury beweegt zich vrij gemakkelijk achter zijn jab. Fury neemt de balans op en ziet er niet naar uit dat er een vroege knock-out zal volgen.

Tamme partij

De rest van de bokswedstrijd leek in het voordeel van Fury uit te pakken tot de zevende ronde ging het er wat mak aan toe. Het eerste stukje drama begint als Fury Pianeta met een lage stoot raakt, zodat de Italiaan een time-out krijgt om van te herstellen. Mooie rechterhand van Fury en Pianeta ziet eruit alsof hij moer begint te worden. Fury weet dat hij deze vent pijn kan doen, en Pianeta begint lucht in te happen terwijl de beide boksers in en clinch belanden.

Tyson Fury verslaat Francesco Pianeta in Belfast

In ronde acht lijkt het tempo zich op te pakken, Fury landt een stevige linkerhand op het hoofd van Pianata, kan de Zigeunerkoning nu stoppen voor hij de eindstreep kan zien? Geen vuurwerk, maar Fury heeft nog steeds volledige controle en kijkt zonder gevaar. De regen stort neer in Belfast op het publiek in het openlucht stadion, wat het gevecht een extra dimensie lijkt te geven.

Las Vegas

Slechts tien ronden in deze wedstrijd het was niet opwindend, maar Fury lijkt in de negende ronde al op weg naar een datum in Las Vegas met WBC-kampioen Deontay Wilder. Fury raakt Pianeta in de laatste seconden met een linkerhand en we schakelen over naar de laatste ronde. Fury is in de laatste twee rondes overgeschakeld naar Southpaw en slaat zich door de laatste drie minuten en houdt Pianeta op armlengte. Een halfslachtig boegeroep uit het Belfast-publiek, die hoopten op een KO.

Fury wint via een unaniem puntenbesluit. Een goed stuk werk en de zigeunerkoning blijft ongeslagen.

 

Bekijk ook

LIJST RIJKSTE ATLETEN: UFC-Ster MCGregor snelle stijger

Conor McGregor klimt vijf plaatsen op de Forbes ‘World’s Best-Paid Athletes’ lijst voor 2020. Hiermee ...

GEWOND: Mike Tyson loopt nare blessure op tijdens training

Mike Tyson heeft een snee van een aantal centimeter boven zijn oog opgelopen. De legende ...

ONTSLAG: Slaande ruzie kampioen Jon Jones & UFC baas White

UFC Kampioen Jon Jones noemt Dana White ‘een fucking-leugenaar’. En vraagt ​​om zijn ontslag ”jammer ...