Tussen de ruïnes in Aleppo traint een meisje om de nieuwe Karate Kid te worden! Nieuws
Nieuws

Tussen de ruïnes in Aleppo traint een meisje om de nieuwe Karate Kid te worden!

Tussen de ruïnes in Aleppo traint een meisje om de nieuwe Karate Kid te worden!

In de kapot geschoten stad Aleppo traint een meisje om de nieuwe Karate Kid te worden!

In Aleppo is een meisje bezig zichzelf een weg te vechten uit de ellende, de zesjarige Nour wil een groot karatekampioen worden en traint daarvoor elke dag met haar vader. Dit doet zij tussen de ruïnes van de platgebombardeerde stad Aleppo. Waar zij woont met haar familie. Een teken dat vechtsport kan helpen om mensen uit hun isolement te halen, en zich te sterken zowel mentaal als fysiek.

Dochter al op vroege leeftijd hun liefde voor karate meegeven

Vader en moeder Wassim en Ala, wilden hun dochter al op vroege leeftijd hun liefde voor karate meegeven. Wassim heeft zelf een zwarte band en is een ervaren karateka die zijn kunnen graag overbrengt op anderen. En nu dus zijn dochter Nour traint in een wel heel aparte dojo.

Nour is opgegroeid in een verscheurd Syrië en heeft het nooit anders gekend dan als een land waar oorlog werd gevoerd. Echter wilden haar ouders nooit weg uit Aleppo, hun geboorte stad. In de afgelopen periode is de stad, door de vele bombardementen gereduceerd tot een hoop ellende en ruïnes. Ook is er niet echt een plaats waar haar vader met zijn dochter kan trainen.

Tweedehands karatepak

Om toch een trainingsplek te hebben maakte haar vader van een gebombardeerd huis een veilige plaats voor Nour om te trainen. Ook kocht met zijn laatste spaarcenten een tweedehands karatepak waarin ze kon trainen. Een beter cadeau had Nour zich niet kunnen wensen en is het volgens haar zelf "een van de mooiste cadeaus die ze ooit gekregen heeft" van haar ouders.

De fotograaf Yehya Alrejjo ging met vader en dochter trainen in hun veilige plek en maakte een aantal geweldige foto's.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws