Tsjetsjeense MMA vechter vermoord! – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Tsjetsjeense MMA vechter vermoord!

Tsjetsjeense MMA vechter vermoord!

Een huurmoordenaar die het gemunt had op een Armeense zakenman vermoordt chauffeur en bodyguard, een voormalige Tsjetsjeense MMA-vechter.

Op 16 oktober werd een lichaam met verscheidene fatale schotwonden ontdekt naast een blauw Infiniti-voertuig in een parkeerplaats in het centrum van Moskou. Vanwege het kenteken van de auto, beweerden de eerste rapporten dat het slachtoffer de Armeense zakenman Gregory Agapjanov was. Maar later werd bekend dat de vermoorde man, eigenlijk de chauffeur en bodyguard van de ondernemer was, een Tsjetsjeense man die ook in MMA vocht.

Moord op video vastgelegd

De moord is vastgelegd op beveiligingscamera’s binnen de parkeerplaats. De beelden laten zien dat een man naar het nietsvermoedende slachtoffer loopt, en verschillende keren in het gezicht van de Tsjetsjeense man schiet. De aanvaller vluchtte onmiddellijk, terwijl de voormalige MMA vechter ter plekke aan zijn verwondingen stierf..

Volgens de rapporten werd het slachtoffer geïdentificeerd als Lechi Serbiev, een 33-jarige MMA-vechter die in de zwaargewicht divisie vocht. Hij houdt een 2-2 record en meest recent gevochten voor Absolute Championship Berkut (ACB) in 2014, waar hij knockout werd geslagen door Alexander Stolyarov.

Serbiev deed ook mee met powerlifting toernooien, waaronder het Powerlifting World Cup, evenals diverse andere toernooien in Sochi.

Terwijl het motief achter de moord onduidelijk blijft, stellen rapporten voor dat het echte doel van de moordenaar de 38-jarige zakenman was, en niet de bestuurder. Er is een strafzaak georganiseerd voor moord en illegale wapenhandel.

“Momenteel wordt een complexe reeks onderzoeksacties en operationele zoekactiviteiten uitgevoerd, gericht op het vaststellen van alle omstandigheden van het gepleegde misdrijf en degenen die betrokken zijn bij de commissie. Het onderzoek naar de strafzaak duurt voort,” aldus Julia Ivanova, senior assistent aan het hoofd van het Russische Rechtbank van de Russische Federatie voor de stad Moskou.

Bekijk ook

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

FOUTJE! Vechter zwaar ‘KO’ doordat scheids even niet oplet

Mohammad Karaki werd op brute wijze knock-out geslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page