Transgender Thai boksende Ladyboy sloopt man in de ring - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Transgender Thai boksende Ladyboy sloopt man in de ring

Transgender Thai boksende Ladyboy sloopt man in de ring

Man in elkaar gemept door een Thaise ladyboy!

In haar kleur gecoördineerde trainingskleding en modieuze slippers is Rose makkelijk te herkennen in de kleine thai boks gym in landelijk Thailand. BH-banden in een delicate bloemblaadje sieren haar schouders. Haar iriserende satijnen shorts zijn aangepast met haar strijdnaam, Rot-Duan, geborduurd in goud. Maar schijn bedriegt…. Rose is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, sterker nog ze was eerst man en heeft een geslachtsverandering operatie ondergaan.

Let op mijn make-up

Ze veegt het zweet van haar voorhoofd af na haar rondes op de pads, wel voorzichtig om haar zorgvuldig toegepaste oogmake-up niet te verpesten. Haar tweelingbroer Lak roept haar op om te koemen sparren. Zelf een sterke vechter behandelt Lak zijn zus Rose, slechts vijf minuten jonger, als een man tijdens de training. Hij slaat vol kracht op haar, houdt zich niet in met sparring, geeft haar geen speciale aandacht op basis van haar geslacht. Lak’s tweelingzus kan dan make-up dragen, fijngevoelig zijn, en een roze top dragen, maar Rose is biologisch mannelijk. De twee werden geboren als tweelingbroers, en als Rose vecht, vecht ze tegen mannen.

Een kleine 300 keer gevochten

Achttien en net van de middelbare school, had Rose haar debuut in de ring. Ze heeft een geschatte 200 tot 300 gevechten gedaan sinds zij voor het eerst een kleine zeven jaar geleden de ring in ging. Iedereen in de buurt weet wie ze is. Haar broer Lak, hun oudere zus Gael (ook een getalenteerde vechter in het Isaan circuit) en Gael’s man Gaeng, een productieve vechter in Isaan, Bangkok en zelfs China, lachen dat de jongste, verlegenste broer de beroemdste vechter is in de familie. Rose lacht samen met hen en vraagt ​​dan waarom. ‘Is het omdat ik een goede vechter ben?’ vraagt zij. ‘Of omdat ik kathoey ben?’

Kathoey of ladyboy

Katoen ook vaak ‘ladyboy’ genaamd in het Engels, is kathoey (กะเทย) de Thaise term voor een transgender persoon. Ook genoemd de ’third sex’, kathoey genieten van de zichtbare aandacht in de Thaise samenleving. Behandeling van transgender personen varieert sterk in het land, van basisaanvaarding en zelfs verering. Sommige Thaise beroemdheden identificeren zich openlijk als trans-gender tegen de harde sociale en juridische discriminatie.

Ze durven niet tegen mij te vechten

Als een trans Muay Thai-vechter ontvangt Rose een gemengde acceptatie. Ze wordt over het algemeen goed behandeld in haar woonplaats Phimai, provincie Nakhon Ratchasima (Khorat). ‘Iedereen is leuk en aardig voor mij hier,’ zegt ze. ‘De mensen in mijn geboortestad kennen mij. Ze respecteren mij als een vechter.’ Ze heeft vrienden, fans en een ondersteunende familie.

Buiten haar thuisbasis veranderen de dingen echter. Sommige vechters hebben geweigerd om met Rose in de ring te stappen. Zelfs tegenstanders die in gelijkheid aanzienlijk opwegen, hebben gevechten afgezegd. Soms is het duidelijk een gevolg van haar geslachtsidentiteit, maar andere keren is Rose niet zeker waarom tegenstanders hun gevechten afwijzen.

“Ik weet niet of ze nee zeggen tegen de strijd omdat ze horen dat ik een goede vechter ben, of omdat ik kathoey ben,” zegt ze. ‘Mijn tegenstander en ik zien elkaar voor het eerst een uur of twee voor een gevecht. Soms zal iemand die ik heb uitgedaagd, mij voor het eerst zien en dan weigeren te vechten”.

 

Bekijk ook

'Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

‘Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

Na zijn gewonnen wedstrijd daagde hij Conor McGregor uit.

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Billy 'Bruce Lee' leverkicks rivaal kotsmisselijk! 'Nasty'

Billy ‘Bruce Lee’ leverkicks rivaal kotsmisselijk! ‘Nasty’ (video)

Deze ging schreeuwend van de pijn en kotsmisselijk naar het canvas

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page