Transgender Muay Thai ster Nong Rose komt naar Europa voor haar eerste gevecht buiten Thailand Nieuws
Nieuws

Transgender Muay Thai ster Nong Rose komt naar Europa voor haar eerste gevecht buiten Thailand

Transgender Muay Thai ster Nong Rose komt naar Europa voor haar eerste gevecht buiten Thailand

Kom naar Frankrijk als je de beroemde transgender Muay Thai vechter Nong Rose in actie wilt zien.

Het is promotor Guillaume Kerner gelukt exclusief Nong Rose naar Europa te halen en wel op het Kerner Muay Thai gala 6 januari 2018 in Frankrijk. Voor zijn eerste gevecht buiten Bangkok (Thailand), Nong Rose, "The dangerous lady boy", zal transgender bokser de kampioen van Frankrijk Akram Hamidi tegemoet treden.

Iedereen vergat Rose, zoals in Muay Thai gebruikelijk is

Ze stopte met vechten na het winnen van een groot gevecht in Bangkok, waar ze terugkwam van een 10-1-underdog positie. Het gevecht was voor OneSongchai's promotie Yod Muay Thai Rat. Ze hadden veel gedaan om haar te promoten, zelfs liet men haar de ring in gaan in een vrouwelijk Thais kostuum, maar toen ze niet terugging naar de organisatie, leek het niemand iets te schelen. Dit is Muay Thai, waar meer vechters door het succes worden gebroken dan er top of mind blijven.

In Thailand zijn er duizenden actieve Muay Thai vechters.

Met het volgende grote ding dat altijd om een hoekje wacht, kun je gemakkelijk onder het tapijt worden geveegd, zelfs door de kleinste hapering in je carrière. Met de sterke nadruk op gokken, een nieuwigheid als Rose betekent niet veel voor de sport, maar een promotor als OneSongchai met een goed oog voor het maken van matches deed dit wel. Het succes van Rose is gebaseerd op het feit, of ze al dan niet gelijk genoeg op elkaar kan worden afgestemd om de gokkers tevreden te houden. Transgender zijn heeft er niet veel mee te maken.

Rose is een stabiele Muay Thai vechter, ze staat bekend om ongelooflijke kracht, hart en conditionering

Met meer dan 300 vechters onder haar is ze geen echte uitschieter in de ring. In Thailand wordt haar vaardigheid echter niet meer dan gemiddeld geacht, waardoor het vermogen van OneSongchai om haar te promoten veel meer dan gemiddeld is. OneSongchai is een zelfverklaard 'geschenk van de Boeddha' en is al meer dan twintig jaar een van de belangrijkste promotoren in Thailand. Nu kan men dus ook voor de eerste keer Nong Rose in het echt aanschouwen, je met er wel voor naar Frankrijk maar dan zie je wel een unicum in de sport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws