Trainer Nieky Holzken stelt knockout beleid sportbonden aan de kaak - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Trainer Nieky Holzken stelt knockout beleid sportbonden aan de kaak

Trainer Nieky Holzken stelt knockout beleid sportbonden aan de kaak

Er zijn regels verbonden aan elke contact sport, bij de een wat strenger vastgelegd dan bij de andere, maar de vechtsporten hebben de meeste restricties van allen. Dat er regels moeten zijn is duidelijk anders wordt het een zooitje, maar waarom ligt de focus zo op de vechtsporten als ht op lichamelijk contact aankomt en dan met name op de knockouts? Wat is het verschil als een hockey speler neergaat en en buiten westen raakt en die van bijvoorbeeld een kickboksers? Een regel voor allen of blijft men uitzonderingen maken?

Trainer Nieky Holzken stelt knockout beleid sportbonden aan de kaak
Foto: youtube

Sjef Weber legt de vinger op de zere plek

Op het Instagram account van top trainer Sjef Weber (trainer en schoonvader van Nieky Holzken) verscheen gisteren een tekst die de kern raakt van het probleem. Weber stelt het knockout beleid aan de kaak en maakt een (terechte) vergelijking met het voetbal.

“Helmond, 19-6-2018; Als gepassioneerd hoofdtrainer/coach van 7-voudig wereldkampioen Nieky Holzken en trainer van diverse boks-toptalenten vraagt Sjef Weber zich bij het kijken van het WK voetbal af hoe het toch mogelijk is dat beeldvorming van een sport het mogelijk maakt dat er medische risico’s worden genomen. Aanleiding is de hersenschudding welke een speler van het Marokkaans elftal opliep na een zware botsing met zijn tegenstander waardoor hij knock-out ging.”

“Nadat de speler bijkomt wordt deze behandeld door een verzorger wat zacht gezegd als onkundig betiteld mag worden. Vervolgens ontstaat er een discussie of de speler mag doorspelen. Uiteindelijk staat FIFA toe dat deze speler welke K.O. ging en een hersenschudding heeft, drie dagen later gewoon opgesteld mag worden. De Marokkaanse bond neemt dit gelukkig nog in overweging maar absurd dat FIFA dit mogelijk maakt.”

“Ter vergelijking: een (kick)bokser welke K.O. gaat mag niet verder boksen en wordt op last van de bond gedurende 8 weken verboden om te trainen laat staan een wedstrijd te (kick)boksen. Dit terwijl er in de (kick)boks wereld ook gigantische bedragen omgaan maar toch net iets minder als bij voetbal. Is K.O. bij (kick)boksen anders als bij voetbal, mogen de medische risico’s bij voetbal hoger zijn dan bij (kick)boksen?”

“Jeugd tot 16 jaar mag bij (kick)boksen niet op het hoofd geraakt worden terwijl een 5 jarige bij het voetbal al ballen staat te koppen. De vraag reist bij Sjef Weber: hoe kan beeldvorming van een sport toch zoveel verschil maken. Is (kick)boksen dan echt zo onveilig???”

Bron: Instagram Sjef Weber

Bekijk ook

Jake Paul biedt UFC's Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

Jake Paul biedt UFC’s Pimblett nieuwe datum voor 1 miljoen gevecht aan

De inzet is $ 1 miljoen als Pimblett wint

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! 'Rolls Royce als bonus'

3 miljoen voor Cyborg vs. Harrison supergevecht! ‘Rolls Royce als bonus’

Het is duidelijk dat de PFL wil dat Cris Cyborg

Magnifiek! Debutant KO't rivaal in Bare Knuckle clash

Magnifiek! Debutant KO’t rivaal in Bare Knuckle clash (video)

Deze ging slapend neer in de touwen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page