Trainer Nieky Holzken stelt knockout beleid sportbonden aan de kaak Nieuws
Nieuws

Trainer Nieky Holzken stelt knockout beleid sportbonden aan de kaak

Trainer Nieky Holzken stelt knockout beleid sportbonden aan de kaak

Foto: youtube
Foto: youtube

Sjef Weber legt de vinger op de zere plek

Op het Instagram account van top trainer Sjef Weber (trainer en schoonvader van Nieky Holzken) verscheen gisteren een tekst die de kern raakt van het probleem. Weber stelt het knockout beleid aan de kaak en maakt een (terechte) vergelijking met het voetbal.

"Helmond, 19-6-2018; Als gepassioneerd hoofdtrainer/coach van 7-voudig wereldkampioen Nieky Holzken en trainer van diverse boks-toptalenten vraagt Sjef Weber zich bij het kijken van het WK voetbal af hoe het toch mogelijk is dat beeldvorming van een sport het mogelijk maakt dat er medische risico’s worden genomen. Aanleiding is de hersenschudding welke een speler van het Marokkaans elftal opliep na een zware botsing met zijn tegenstander waardoor hij knock-out ging."

"Nadat de speler bijkomt wordt deze behandeld door een verzorger wat zacht gezegd als onkundig betiteld mag worden. Vervolgens ontstaat er een discussie of de speler mag doorspelen. Uiteindelijk staat FIFA toe dat deze speler welke K.O. ging en een hersenschudding heeft, drie dagen later gewoon opgesteld mag worden. De Marokkaanse bond neemt dit gelukkig nog in overweging maar absurd dat FIFA dit mogelijk maakt."

"Ter vergelijking: een (kick)bokser welke K.O. gaat mag niet verder boksen en wordt op last van de bond gedurende 8 weken verboden om te trainen laat staan een wedstrijd te (kick)boksen. Dit terwijl er in de (kick)boks wereld ook gigantische bedragen omgaan maar toch net iets minder als bij voetbal. Is K.O. bij (kick)boksen anders als bij voetbal, mogen de medische risico’s bij voetbal hoger zijn dan bij (kick)boksen?"

"Jeugd tot 16 jaar mag bij (kick)boksen niet op het hoofd geraakt worden terwijl een 5 jarige bij het voetbal al ballen staat te koppen. De vraag reist bij Sjef Weber: hoe kan beeldvorming van een sport toch zoveel verschil maken. Is (kick)boksen dan echt zo onveilig???"

Bron: Instagram Sjef Weber

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws